صورتحساب الکترونیکی سامانه مودیان برای قبوض خدماتی

سامانه مودیان برای قبوض خدماتی

وقت آن رسیده که در مورد آخرین الگوی صورتحساب الکترونیکی در سامانه مودیان برای قبوض خدماتی صحبت کنیم.

همانطور که می دانید سازمان امور مالیاتی با اجرایی شدن قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان، تمامی صاحبان کسب و کارها را موظف کرده تا علاوه بر ثبت قانونی دستگاه های کارتخوان و درگاه های پرداخت، صورتحساب های الکترونیکی معاملات خود را نیز برای این سازمان ارسال کنند.

مشمولین این قانون تمامی صحابان مشاغل، اعم از اشخاص حقیقی و حقوقی، کسب و کارهای صنفی و غیرصنفی هستند. بر اساس این قانون چنانچه مودیان مشمول در بازه های زمانی اعلام شده داخل سامانه مودیان ثبت نام نکنند، یا هرگونه تخلف و ایرادی در صدور و ارسال صورتحساب های الکترونیکی خود داشته باشند، باید جریمه های مالیاتی پرداخت کنند.

در این مقاله به توضیح کامل قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان پرداخته ایم.

اما یکی از موضوعاتی که باعث ابهام مودیان مالیاتی شده، بحث الگوهای صورتحساب الکترونیکی است. پیچیدگی های این قانون باعث سردرگمی بسیاری از افراد شده و سوالات زیادی را در ذهن آنان ایجاد کرده است. حالا به واقع چگونه باید صورتحساب الکترونیکی خود را ارسال کنیم؟

در این مطلب قصد داریم به توضیح صورتحساب سامانه مودیان برای قبوض خدماتی بپردازیم. قبوض خدماتی یکی از الگوهای ویژه ای است که در دستورالعمل سامانه مودیان به آن اشاره شده است. با وال بیل همراه باشید.

قبوض خدماتی چیست؟

اولین سوالی که ذهن هرکس را به خود مشغول می کند این است که منظور از قبوض خدماتی چیست؟

سایر الگوهای صورتحساب الکترونیکی هرکدام به یک نوع کسب و کار خاص اشاره می کردند که ساز و کار صدور صورتحساب آنها ممکن بود با دیگران تفاوت داشته باشد. اما در این الگو تنها به ذکر نام “قبوض خدماتی” اکتفا شده است!

اولین چیزی که با شنیدن این واژه به ذهن هرکسی می رسد، قبض های آب و برق و گاز و غیره است. تصوری که اتفاقا کاملا درست هم هست.

صورتحساب های مربوط به قبوض خدماتی، مربوط به شرکت هایی است که برای مشتریان خود قبض صادر می کنند.

فرض کنید که شما یک دستگاه صنعتی خریداری کرده اید و قصد دارید آن را در بازه های محدود به کارخانه ها یا تولیدی های مختلف اجاره دهید. یا قراردادی با یک شرکت یا شخص دارید که به صورت ماهانه یا هفتگی یا سالانه خدماتی را برای آنها انجام دهید. در چنین شرایطی برای دریافت وجه معامله طی قرارداد، باید برای خریدار قبض خدماتی صادر کنید تا بر اساس آن مبلغ مورد توافق را پرداخت نماید.

به عنوان مثال طبیعی است که تولیدی مثال بالا هرچقدر بیشتر از دستگاه شما استفاده کند، باید مبلغ بیشتری را به شما پرداخت نماید.

اصولا صورتحساب سامانه مودیان برای قبوض خدماتی مخصوص کسب و کارهایی است که به هر نحوی برای مشتری یا خریدار خود قبض پرداختی صادر می کنند.

به عنوان یک مثال واقعی می توانید شرکت های ارائه دهنده خدمات تلفن همراه یا ارائه دهنده خدمات اینترنت را در نظر بگیرید.

صورتحساب قبوض خدماتی چگونه است؟

سازمان مالیات کشور به صورت کلی 3 نوع صورتحساب الکترونیکی را برای کسب و کارهای مختلف تعریف کرده است. هر کسب و کاری هم باید با توجه به ساز و کار خود یکی از این صورتحساب ها را ارسال کند.

  • صورتحساب الکترونیکی نوع اول : این نوع صورتحساب مخصوص کسب و کارهای B2B یا به صورت کلی کسب و کارهایی است که اطلاعات خریدار را در فاکتورهای فروش خود ثبت می کنند.
  • صورتحساب الکترونیکی نوع دوم : این نوع صورتحساب مخصوص کسب و کارهایی است که به صورت خرده فروشی یا B2C فعالیت کرده و اطلاعات خریدار را در فاکتور خود ثبت نمی کنند.
  • صورتحساب الکترونیکی نوع سوم : این نوع صورتحساب الکترونیکی در واقع همان رسید دستگاه کارتخوان یا درگاه پرداخت قانونی و متصل به سیستم اداره مالیات است که بعد از دریافت کد مالیاتی، به صورت خودکار در قالب صورتحساب الکترونیکی صادر و ارسال می شود.

نکته : ارسال نوع اشتباه از صورتحساب الکترونیکی نه تنها باعث بروز خطا در محاسبه مالیاتی شده، بلکه ممکن است جرایمی را نیز به همراه داشته باشد.

بر اساس مفاد قانون جدید، صورتحساب الکترونیکی سامانه مودیان برای قبوض خدماتی از نوع اول است. گرچه بیشتر شرکت هایی که قبوض خدماتی دارند از درگاه های پرداخت آنلاین استفاده می کنند و باید کد مالیاتی را هم دریافت کنند، اما از آنجایی که اطلاعات خریدار نیز داخل قبوض آنها ثبت می شود باید حتما صورتحساب الکترونیکی نوع اول را نیز صادر و ارسال کنند.

تفاوت صورتحساب قبوض خدماتی با صورتحساب عمومی در چیست؟

سازمان امور مالیاتی از میان الگوهای هفت‌گانه صورتحساب های الکترونیکی نوع اول، یک الگو را به قبوض خدماتی اختصاص داده است. چرا که ساز و کار صورتحساب های این نوع شرکت ها با ساز و کار عمومی تفاوت هایی دارد.

مهم ترین تفاوت الگوی عمومی فروش و الگوی سامانه مودیان برای قبوض خدماتی در بخش روش تسویه است. قبوض خدماتی را برخلاف الگوهای عمومی نمی توان به صورت اقساطی پرداخت کرد.

در تصاویر زیر می توانید تفاوت های الگوی عمومی فروش و الگوی سامانه مودیان برای قبوض خدماتی را به خوبی مشاهده کنید:

تفاوت در بخش سرآمد

سرآمد الگوی فروش
سرآمد الگوی فروش
سرآمد الگوی قبوض خدماتی
سرآمد الگوی قبوض خدماتی

تفاوت در بخش بدنه

بدنه الگوی فروش
بدنه الگوی فروش
بدنه الگوی قبوض خدماتی
بدنه الگوی قبوض خدماتی

چگونه صورتحساب های الکترونیکی را ارسال کنیم؟

برای ارسال صورتحساب های الکترونیکی می توانید به صورت مستقیم از سامانه مودیان اقدام کنید یا به واسطه شرکت های رابط این کار را انجام دهید.

ارسال مستقیم صورتحساب الکترونیکی از طریق سامانه مودیان برای قبوض خدماتی، دشواری ها و پیچیدگی های فراوانی دارد. عملا بدون داشتن دانش IT و صرف وقت و انرژی زیاد نمی توانید این کار را صورت دهید.

اما سازمان امور مالیاتی برای حل این مشکل راهکاری اندیشیده و شرکت های معتمد را معرفی کرده است.

وال بیل یکی از شرکت های نرم افزاری واسط است که با شرکت های معتمد سازمان امور مالیاتی در ارتباط بوده و می تواند صورتحساب الکترونیکی شما را داخل کارپوشه شخصی‌تان ثبت و ارسال کند. شما می توانید فاکتورهای خود را در قالب استاندارد وال بیل پیاده سازی کرده و برای ما بفرستید تا ما کار تبدیل آنها به صورتحساب استاندارد و ارسال آن به سامانه مودیان را انجام دهیم. همچنین می توانید خودتان به صورت مستقیم از پنل رابط وال بیل استفاده کرده و از طریق این نرم افزار آنلاین کار ثبت و ارسال صورتحساب الکترونیکی را به ساده ترین شکل ممکن انجام دهید.

برای دریافت فایل اکسل صورتحساب های الکترونیکی و آموزش نحوه صحیح پر کردن آن بهتر است به این صفحه مراجعه کنید.

جمع بندی

سامانه مودیان برای قبوض خدماتی یک الگوی صورتحساب ویژه را در نظر گرفته است. شرکت هایی که برای ارائه خدماتشان به مشتریان، قبض صادر می کنند باید صورتحساب الکترونیکی نوع اول از الگوی “قبوض خدماتی” را صادر و ارسال نمایند.

امیداریم این مطلب برایتان مفید بوده باشد.

سوالات متداول

·         تا کی وقت داریم صورتحساب الکترونیکی را ارسال کنیم؟

فروشنده تا یک هفته بعد از صدور قبض فرصت دارد تا صورتحساب الکترونیکی آن را در سامانه مودیان ثبت و ارسال کند.

·         آیا رسید درگاه پرداخت معادل صورتحساب الکترونیکی نخواهد بود؟

فعلا قانون به صراحت اعلام کرده که شرکت های مشمول ارسال صورتحساب نوع اول، حتی اگر دستگاه کارتخوان یا درگاه پرداخت معتبر هم دارند، باید صورتحساب های دستی ارسال کنند. هرچند ممکن است در آینده رسید درگاه ها و دستگاه های پرداخت به تنهایی کفایت کند. پس داشتن دستگاه یا درگاه پرداخت بهانه نیست. اگر قبض صادر می کنید، باید صورتحساب الکترونیکی نوع اول ارسال نمایید.

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

مطالب مرتبط

در صورت درخواست مشاوره فرم ذیل را تکمیل نموده تا کارشناسان ما در کوتاه ترین زمان با شما تماس بگیرند.