سقف صدور صورتحساب الکترونیکی چیست و چقدر است؟

سقف صدور صورتحساب الکترونیکی

یکی از مهمترین نکاتی که در مورد صدور صورتحساب الکترونیکی برای مودیان مشمول پرداخت مالیات وجود دارد، بحث سقف صدور صورتحساب الکترونیکی است.

بله، سازمان امور مالیاتی بر اساس ماده 6 قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان، برای صدور صورتحساب‌های الکترونیکی یک سقف مجاز تعریف کرده است.

در این مقاله از وال بیل قصد داریم به سقف صدور صورتحساب الکترونیکی برای هر گروه از مودیان مالیاتی اشاره کنیم. با ما همراه باشید.

سقف صدور صورتحساب الکترونیکی چیست؟

پیش از اینکه به محدوده مجاز این سقف مالیاتی اشاره کنیم، بیایید ببینیم که اصولاً سقف صدور صورتحساب الکترونیکی چیست؟

سقف صدور صورتحساب الکترونیکی
سقف صدور صورتحساب الکترونیکی

در روال قبلی سیستم اخذ مالیات، یعنی زمانی که صورتحساب‌های مالیاتی تماماً به صورت دستی صادر و ارسال می‌شدند، هیچ سقف یا محدودیتی برای ارسال اظهارنامه‌های مالیاتی وجود نداشت. اما در سیستم مالیاتی جدید و بعد از تصویب و اجرای قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان (2) محدودیت‌هایی برای صدور و ارسال صورتحساب‌های الکترونیکی معاملات تعیین شد.

بر این اساس چنانچه مؤدی قصد داشته باشد بیشتر از محدودیت اعلام شده توسط سازمان امور مالیاتی صورتحساب الکترونیکی صادر و ارسال کند، از طرف سامانه مودیان با اخطار مواجه می‌شود.

سقف صدور صورتحساب الکترونیکی چقدر است؟

در این راستا باید مودیان مالیاتی را به دو گروه تقسیم بندی کنیم، چراکه سقف صدور صورتحساب الکترونیکی برای هر یک از این گروه‌ها متفاوت است. مودیان مالیاتی به دو گروه زیر تقسیم بندی می‌شوند:

  1. مودیانی که دارای سابقه پرداخت مالیات هستند
  2. مودیانی که پس از اجرای قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان اقدام به تأسیس واحد نموده یا به هر صورتی تا کنون سابقه مالیاتی نداشته‌اند

بر اساس قانون، برای مودیان گروه اول (مشمولین دارای سابقه مالیاتی) مجموع صورتحساب‌های الکترونیکی ارسالی در هر دورهٔ مالیاتی نمی‌تواند بیشتر از پنج برابر فروش اظهار شده در دورهٔ مشابه سال قبل باشد.

برای مودیان گروه دوم (مشمولین بدون سابقه مالیاتی یا واحدهای جدیدالتاسیس) سقف صدور صورتحساب الکترونیکی تا حداکثر پنج برابر معافیت سالانه موضوع ماده 101 قانون مالیات‌های مستقیم خواهد بود.

سقف صدور صورتحساب الکترونیکی
سقف صدور صورتحساب الکترونیکی

معافیت سالانه موضوع ماده 101 قانون مالیات‌های مستقیم چقدر است؟

معافیت سالانه موضوع ماده (۱۰۱) قانون مالیات‌های مستقیم در همان سال تعیین می‌شود. به عنوان مثال بر اساس قانون بودجه سال ۱۴۰۱، تبصره ۱۲ بخش الف بند ۵، معافیت سالانه مالیات بر ارزش افزوده 39600000 ریال تعیین شده است.

بنابراین مودیان مالیاتی در هر دوره مالیاتی می‌توانند تا پنج برابر این مبلغ (198000000 ریال) یا پنج برابر فروش اظهاری دوره مشابه سال قبل (هرکدام که بیشتر باشد) صورتحساب الکترونیکی صادر کنند.

دوره مالیاتی چیست؟

بر اساس قانون، دوره‌های مالیاتی در واقع بازه‌های سه ماهه یا همان فصل‌های یک سال شمسی هستند. به عبارت ساده‌تر، هر فصل از سال، یک دوره مالیاتی به شمار می‌رود. در سیستم قبلی مالیات، مودیان موظف بودند گزارش‌های مالی خود را به صورت صورتحساب‌های فصلی، ظرف 15 روز پس از اتمام هر فصل برای سازمان امور مالیاتی ارسال کنند.

اما قانون جدید مودیان را مکلف کرده تا هرکدام از صورتحساب‌های معاملات خود را به صورت الکترونیکی و حداکثر یک هفته بعد از صدور صورتحساب، برای سازمان امور مالیاتی ارسال نمایند.

برای آشنایی بیشتر مقاله مدت زمان ارسال صورتحساب الکترونیکی را مطالعه کنید.

علت تعیین سقف برای صدور صورتحساب الکترونیکی چیست؟

تنها دلیل سازمان امور مالیاتی برای تعیین سقف صدور صورتحساب الکترونیکی، واریز زودتر از موعد نقدینگی از حساب مودیان به حساب دولت است. به عبارت دیگر سازمان امور مالیاتی به واسطه این سقف و محدودیت قصد دارد که خروج مبلغ ارزش افزوده از حساب مودیان مالیاتی را تنها به چهار فصل سال محدود نکند.

سقف صدور صورتحساب الکترونیکی
سقف صدور صورتحساب الکترونیکی

نکات مهم پیرامون سقف صدور صورتحساب الکترونیکی

در زیر به مهمترین نکاتی که در مورد این سقف مجاز صدور صورتحساب‌های الکترونیکی وجود دارد اشاره می‌کنیم:

  1. سقف تعیین شده برای صدور صورتسحساب های الکترونیکی تنها در مورد معاملات نقدی موضوعیت دارد. به این معنی که اگر معامله انجام شده بین طرفین به صورت نسیه باشد، رقم آن صورتحساب در محسابات حد مجاز فروش قرار نمی‌گیرد، تا زمانی که پرداخت به صورت کامل انجام شود.
  2. مبلغ مالیات بر ارزش افزده بر اساس بیشترین میزان تعیین می‌شود. یعنی چنانچه مبلغ سه برابر معافیت موضوع ماده ۱۰۱ قانون مالیات‌های مستقیم، از مبلغ پنج برابر فروش اظهاری دوره مشابه سال قبل بیشتر باشد، آن مبلغ که بیشتر است دریافت می‌شود.
  3. حد مجاز و سقف صدور صورتحساب الکترونیکی برای هر مؤدی، داخل کارپوشه سامانه مودیان وی ذکر می‌شود. زمانی که مؤدی مالیاتی به 85 الی 95 درصد از حد مجاز فروش برسد، سامانه مودیان از طریق پیامک این موضوع را به وی هشدار می‌دهد.
  4. چنانچه سقف صدور صورتحساب الکترونیکی مؤدی پر شود، سامانه مودیان این موضوع را از طریق پیامک به اطلاع وی می‌رساند.
  5. در صورت عبور کردن فروشنده از سقف مجاز صدور صورتحساب الکترونیکی، این موضوع از طریق پیامک به خریدار هم اطلاع داده می‌شود تا او بداند که بابت این معامله فراتر از سقف مجاز، هیچ اعتبار ارزش افزوده‌ای به او تعلق نمی‌گیرد.
سقف صدور صورتحساب الکترونیکی
سقف صدور صورتحساب الکترونیکی

چگونه می‌توان سقف صدور صورتحساب الکترونیکی را افزایش داد؟

در بسیاری از موارد، خیلی از مودیان ممکن است ظرف دوره مالیاتی میزان فروشی بیشتر از سقف مجاز صدور صورتحساب الکترونیکی داشته باشند. در چنین شرایطی امکان عبور کردن یا افزایش سقف صدور صورتحساب الکترونیکی وجود دارد.

برای صدور صورتحساب الکترونیکی بیشتر از سقف مجاز تعیین شده، باید بعد از ارسال درخواست افزایش سقف صدور صورتحساب‌های الکترونیکی، ارزش افزوده بخشی از فروش که بالاتر از سقف مجاز است را تسویه کنید یا تسویه آن را تضمین نمایید.

به عبارت دیگر اگر بخواهید بیشتر از پنج برابر معافیت موضوع ماده ۱۰۱ قانون مالیات‌های مستقیم، یا بیشتر از پنج برابر فروش اظهاری دوره مشابه سال قبل فاکتور یا صورتحساب الکترونیکی صادر کنید، باید ارزش افزوده این پنج برابر را تسویه کنید و یا بعد از تأیید درخواست توسط اداره مالیات، سپرده بانکی، ضمانت بانکی یا یک وثیقه ملکی را به عنوان تضمین پرداخت گرو بگذارید.

وضعیت تسویه ارزش افزوده یا ضمانت تأیید شده در کارپوشه سامانه مودیان شما نمایش داده می‌شود.

فرض کنید یک شرکت خصوصی در فصل بهار سال گذشته 5 میلیارد تومان فروش داشته است. بنابراین سقف صدور صورتحساب الکترونیکی آن در فصل بهار امسال مساوی است با پنج برابر فروش اضهاری دوره مشابه سال گذشته، یعنی 25 میلیارد تومان.

حال اگر این شرکت قصد داشته باشد بیشتر از سقف 25 میلیارد تومان در بهار امسال صورتحساب الکترونیکی صادر کند، باید ارزش افزوده این 25 میلیارد تومان را تسویه کرده یا معادل آن وثیقه بگذارد تا بتواند سقف فروش خود را بالاتر ببرد.

اما اگر این شرکت در سال گذشته مبلغ مالیات بر ارزش افروده خود را به صورت کامل تسویه نکرده باشد، یعنی مثلاً 50 درصد از ارزش افزوده فروش 5 میلیاردی سال قبل را تسویه کرده باشد، سقف مجاز صدور صورتحساب الکترونیکی او در فصل مشابه سال جدید نیز 50 درصد پنج برابر فروش اظهاری دوره مشابه سال قبل، یعنی 50 درصد 25 میلیارد تومان (12.5 میلیارد تومان) می‌شود.

نکته: دقت داشته باشید که افزایش سقف صدور صورتحساب الکترونیکی محدود به همان دوره مالیاتی بوده و به دوره‌های بعدی تعمیم پذیر نیست.

سقف صدور صورتحساب الکترونیکی
سقف صدور صورتحساب الکترونیکی

 وال بیل چه کمکی به شما می‌کند؟

شما می‌توانید تمام صورتحساب‌های الکترونیکی خود را به صورت مستقیم با استفاده پنل وال بیل برای سامانه مودیان ارسال کنید، یا فایل اکسل صورتحساب‌های ود را برای شرکت بفرستید تا وال بیل پس از تبدیل آنها به صورتحساب‌های استاندارد، آن را با استفاده از کلیدهای مالیاتی خود شما در کارپوشه شخصی‌تان دخل سامانه مودیان ثبت کند.

شما می‌توانید با واسطه گری وال درخواست افزایش سقف صدور صورتحساب الکترونیکی برای سازمان امور مالیاتی را هم صادر کنید. وال بیل همچنین هشدار پر شدن سقف صدور صورتحساب الکترونیکی را به شما اعلام می‌کند.

برای استفاده از خدمات وال بیل با ما تماس بگیرید.

حد مجاز فروش صورتحساب الکترونیکی نوع یک

جمع بندی

سازمان امور مالیاتی کشور محدوده‌ای برای سقف صدور صورتحساب الکترونیکی تعیین کرده است که فروشندگان مجاز نیستند در دوره مالیاتی از ان عبور کنند. چنانچه جمع مبالغ صورتحساب‌های الکترونیکی بیشتر از سقف تعیین شده باشد، باید ارزش افزوده مبلغ مازاد تسویه شود یا برای تضمین تسویه آن وثیقه گذاشته شود.

امیدواریم این مطلب برای شما مفید بوده باشد.

سؤالات متداول

·         آیا برای صدور صورتحساب الکترونیکی به کد مالیاتی نیاز داریم؟

برای آشنایی بیشتر با این موضوع بهتر است مقاله کد مالیاتی چیست را مطالعه کنید.

·         آیا الگوهای مختلف صورتحساب الکترونیکی در تعیین سقف مجاز موثرند؟

خیر. تفاوتی ندارد صورتحساب‌های الکترونیکی شما در چه الگویی صادر شده‌اند، تنها جمع مبلغ صورتحساب‌های فروش نقدی محسابه می‌شود.

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

مطالب مرتبط

در صورت درخواست مشاوره فرم ذیل را تکمیل نموده تا کارشناسان ما در کوتاه ترین زمان با شما تماس بگیرند.