مدت زمان ارسال صورتحساب الکترونیکی

مدت زمان ارسال صورتحساب الکترونیکی

برنامه مدت زمان ارسال صورتحساب الکترونیکی

دولت سیزدهم لایه الحاق 5 تبصره به ماده 2 قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان را با قید دو فوریت به مجلس شورای اسلامی ارائه نموده، و مجلس نیز مار تصویب نهایی آن را انجام داده. به موجب این قانون ابتدا مودیان بزرگ و سپس مودیان کوچکتر موظفند در برنامه زمانی مشخص شده صورتحساب های الکترونیکی خود را برای سامانه مودیان ارسال نمایند.

اجرای عملیاتی قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان که در سال 1398 تصویب شده، تمامی مودیان یا مشمولین قانون مالیات مستقیم را مکلف می کند تا در سامانه مودیان ثبت نام کرده و اقدام به عضویت نمایند. مودیان موظفند کارپوشه یا حساب کاربری خود را با استفاده از کد عمومی و اختصاصی در این سامانه ایجاد نموده و من‌بعد صورتحساب های الکترونیکی معاملات خود را از این طریق برای سازمان امور مالیاتی کشور ارسال نمایند. پیش بینی می شود با اجرایی شدن این قانون تعداد مودیانی که واقعا مالیات پرداخت می کنند حدود 20 برابر شود.

با توجه به مزایا و فوایدی که این قانون در بهبود گردش سرمایه در بازار داخلی و کاهش تورم اقتصادی دارد، دولت برنامه زمانی مشخصی را برای الزام ثبت نام مودیان بزرگ و سپس مودیان کوچکتر در نظر گرفته است.

با وال بیل همراه باشید تا با مدت زمان ارسال صورتحساب الکترونیکی آشنا شوید.

فراخوان های ثبت نام در سامانه مودیان

دولت به منظور اجرایی کردن این قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان (مصوب 1398)، 5 تبصره جدید را به آن الحاق کرده، و تبصره های قبلی را جمله به عنوان تبصره 1 تلقی می کند.

در تبصره 2 عنوان شده است که سازمان امور مالیاتی کشور موظف است طی یک هفته بعد از لازم‌الاجرا شدن این قانون، نسبت به ثبت نام و عضویت کلیه مشمولین قانون مالیات مستقیم در سامانه مودیان اقدام کرده و برای هریک آنان یک کارپوشه اختصاصی تعریف کند.

برنامه زمانبندی ثبت نام در این سامانه برای گروه های مختلف مشاغل به صورت زیر است:

  1. شرکت های پذیرفته شده در بورس و فرابورس موظفند از تاریخ 1401/8/1 در سامانه مودیان ثبت نام کنند.
  2. شرکت های دولتی و سایر دستگاه های اجرایی مشمول ماده 5 قانون مدیریت خدمات کشوری نیز باید تا تاریخ 1401/10/1 در سامانه مودیان ثبت نام کنند.
  3. تمامی اشخاص حقوقی، بجز اشخاص حقوقی موضوع ماده 16 قانون مالیات بر ارزش افزوده باید تا تاریخ 1402/1/1 در سامانه مودیان ثبت نام کنند.
  4. صاحبان مشاغل موضوع فراخوان های هشت گانه مالیات بر ارزش افزوده قبلی نیز باید تا تاریخ 1402/4/1 در سامانه مودیان ثبت نام کنند.
  5. صاحبان مشاغل گروه اول و دوم موضوع آیین نامه اجرایی ماده 95 قانون مالیات های مستقیم موظفند تا تاریخ 1402/7/1 در سامانه مودیان ثبت نام نمایند.
  6. همچنین کلیه اشخاص باقی مانده نیز تا تاریخ 1402/10/1 فرصت دارند تا در سامانه مودیان ثبت نام نمایند.

در تبصره 4 قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان ذکر شده که تاریخ های مذکور در تبصره شماره 3 قطعی بوده و غیر قابل تغییر هستند. در صورت هرگونه تخطی از رعایت آنها نیز مطابق با قانون با متخلفان برخورد خواهد شد.

در تبصره پنجم نیز تاکید شده است که تا پایان دوره های زمانبندی ذکر شده در تبصره شماره 3، حکم قسمت اخیر ماده 13 قانون مالیات بر ارزش افزوده جاری است. همچنین مالیات بر ارزش افزوده درج شده در صورتحساب های صادره خارج از سامانه مودیان، تا پایان دوره های مذکور پس از تسلیم اظهارنامه و رسیدگی در مراجع مالیاتی با رعایت ماده (97) قانون مالیات‌های مستقیم قابل پذیرش خواهد بود.

دولت در تبصره شماره 6 نیز یادآور می شود که تا پایان دوره های ذکر شده در تبصره شماره 3 این ماده قانونی، مفاد ماده 191 قانون مالیات های مستقیم در خصوص بخشودگی جرایم موضوع قانون مذکور همچنان جاری است.

مدت زمان ارسال صورتحساب الکترونیکی
مدت زمان ارسال صورتحساب الکترونیکی

مهلت ارسال صورتحساب الکترونیکی

در بالا به جزئیات ذکر شده در بخش زمانبندی اجرای قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان اشاره کردیم. حال اگر فرض کنیم که مودی در این سامانه ثبت نام کرده و کارپوشه اختصاصی خود را راه انداخته، تا کی مهلت دارد که صورتحساب های الکترونیکی خود را ارسال کند؟

چنانچه واحد تجاری مودی به پایانه های فروشگاهی متصل به سیستم اداره مالیات مجهز باشند، و تمامی تراکنشات از طریق این پاینه صورت بگیرند، اصولا مودی نیازی به ارسال صورتحساب الکترونیکی ندارد. چراکه فیش صورتحساب صادر شده توسط دستگاه کارتخوان، خود به منزله صورتحساب الکترونیکی تلقی شده و اطلاعات آن به صورت مستقیم در کارپوشه سامانه مودیان فرد ثبت می شود.

اصولا ارسال صورتحساب الکترونیکی بیشتر مختص مودیان بزرگتری است که به صورت B2B (عمده فروشی) فعالیت کرده و هم به شکل نقدی و و اقساطی کار می کنند.

به صورت کلی مدت زمان ارسال صورتحساب الکترونیکی برای فروشنده مشمول این قانون تنها یک هفته باست. چنانچه فروشنده صورتحساب صادر شده را دیرتر از یک هفته بعد برای سامانه مودیان ارسال کنید، مشمول جرایم سنگینی که در ماده 22 قانون پایانه های فروشگاهی سامانه مودیان آمده خواهد شد.

طبق ماده 22 این قانون، عدم صدور و ارسال صورتحساب الکترونیکی در موعد مقرر مشمول جریمه ای به مبلغ 10 درصد از کل صورتحساب خواهد شد. البته چنانچه تاخیر بسیار طولانی باشد، جرایم سنگین تری برای مودی در نظر گرفته می شود.

از طرف دیگر طبق این قانون خریداران نیز باید صورتحساب الکترونیکی صادر شده توسط فروشنده را تأیید نمایند. چرا که شماره اقتصادی هر طرف در صورتحساب ذکر شده، و این فاکتور در کارپوشه فروشنده و خریدار داخل سامانه مودیان ثبت می شود.

خریداران یک ماه بعد از ارسال صورتحساب الکترونیکی توسط فروشنده، فرصت دارند تا آن را تأیید یا رد کنند. چنانچه خریدار به فاصله یک ماه بعد، فرآیند تأیید را انجام ندهد، صورتحساب ارسال شده به صورت خودکار تایید شده تلقی خواهد شد.

مدت زمان ارسال صورتحساب الکترونیکی
مدت زمان ارسال صورتحساب الکترونیکی

نحوه ارسال صورتحساب الکترونیکی

تا اینجا در مورد فراخوان های ثبت نام در سامانه مودیان و مدت زمان ارسال صورتحساب الکترونیکی توضیح دادیم، اما سوال اینجاست که چگونه می توانیم این صورتحساب های الکترونیکی را برای سامانه مودیان ارسال کنیم؟

برای ارسال صورتحساب الکترونیکی در سامانه مودیان یا باید از طریق سامانه های دولتی اقدام کنید یا از خدمات شرکت های معتمد و واسط استفاده نمایید.

ثبت و ارسال مستقیم صورتحساب های الکترونیکی از طریق سامانه های دولتی دشواری ها و دردسرهای زیادی دارد. زیرساخت های این سامنه ها معمولا چندان مناسب نیست و رابط کاربری آسانی هم ندارند. بنابارین گرچه ارسال مستقیم صورتحساب الکترونیکی از طریق سامانه های دولتی مزیت های خاص خودش را دارد، اما به سختی و دردسرش نمی ارزد. چراکه برای کار با این سامانه ها عملا باید دانش  و مهارت IT داشته باشید و وقت و انرژی زیادی صرف کنید.

برای آشنایی بیشتر مقاله نحوه ثبت صورتحساب الکترونیکی در سامانه مودیان را مطالعه کنید.

همین موضوع باعث شده تا سازمان امور مالیاتی چند شرکت معتمد مالیاتی را معرفی کند که می توانند کار ارسال صورتحساب های الکترونیکی را برای شما انجام دهند. شما می توانید فایل اکسل صورتحساب الکترونیکی خود را برای این شرکت ها بفرستید تا آنها مراحل تبدیل به صورتحساب استاندارد، صدور و ارسال آن را در کارپوشه شخصی شما انجام دهند.

در این میان شرکت های نرم افزاری واسطی مانند وال بیل هم وجود دارند که با ارائه یک api رابط ارتباط مستقیمی میان شما با سامانه مودیان برقرار می کنند.

شما می توانید فایل اکسل صورتحساب خود را برای شرکت بفرستید تا مانند خدمات شرکت های معتمد، وال بیل صورتحساب الکترونیکی استاندارد شما را صادر کرده و با استفاده از کلیدهای شخصی یا عمومی شما آن را داخل کارپوشه شخصی شما ثبت کند. یا اینکه می توانید با استفاده از پنل وال بیل به صورت مستقیم به سامانه مودیان متصل شده و از این درگاه صورتحساب های الکترونیکی خود را ثبت کنید.

برای دریافت فایل اکسل صورتحساب الکترونیکی و آموزش نحوه پر کردن و ارسال آنها به این صفحه مراجعه کنید.

برای استفاده از خدمات وال بیل یا باید مبلغی را به صورت اشتراک ماهیانه پرداخت کنید یا اینکه درصد کمی از مبلغ فاکتور را به عنوان حق‌الزحمه وال بیل پرداخت نمایید.

مدت زمان ارسال صورتحساب الکترونیکی
مدت زمان ارسال صورتحساب الکترونیکی

جمع بندی

قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان از سال 1398 تصویب شد، اما اجرای آن عملا از سال گذشته آغاز شده است. اجرای گسترده آن در خارج از دستگاه های دولتی نیز در ابتدای سال 1402 آغاز شده و تمامی مودیان مالیاتی را موظف کرده که حداکثر تا دی ماه این سال در سامانه مودیان ثبت نام کنند. البته مهلت ثبت نام برای مودیان گروه های مختلف متفاوت است که در بالا به آن اشاره کردیم.

مدت زمان ارسال صورتحساب الکترونیکی توسط فروشنده مشمول یک هفته بوده و خریدار نیز یک ماه فرصت دارد تا آن را تأیید نماید.

سوالات متداول

. چگونه صورتحساب الکترونیکی خود را برای سامانه مودیان ارسال کنیم؟

ارسال صورتحساب الکترونیکی برای سامانه مودیان هم می تواند از طریق سامانه های دولتی صورت بگیرد، هم از طریق شرکت های معتمد. برای تسهیل در روند امور می توانید از شرکت هایی مانند وال بیل که api واسط ارائه می دهند نیز کمک بگیرید. وال بیل روند ثبت نام را برای شما آسان کرده و کار ارسال صورتحساب های الکترونیکی را برای شما انجام می دهد.

. چه کسانی مشمول قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان هستند؟

همه مشاغل صنفی و غیرصنفی و تمام اشخاص حقیقی و حقوقی موظفند در سامانه مودیان ثبت نام کرده و صورتحساب الکترونیکی معاملات خود را برای سازمان امور مالیتی ارسال کنند.

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

مطالب مرتبط

در صورت درخواست مشاوره فرم ذیل را تکمیل نموده تا کارشناسان ما در کوتاه ترین زمان با شما تماس بگیرند.