بررسی فراخوان سامانه مودیان

فراخوان سامانه مودیان

قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان از سال 1398 تصویب و ابلاغ شده و فرآیند اجرایی شدن آن از سال گذشته به صورت داوطلبانه آغاز گشته. سازمان امور مالیاتی از ابتدای سال 1402 اجرای الزامی این قانون را شروع نموده در این راستا فراخوان سامانه مودیان را منتشر کرده است.

در فراخوان سامانه مودیان به گروه های شغلی مشمول قانون و مهلت ثبت نام در سامانه مودیان اشاره شده است.

برای آشنایی بیشتر، بهتر است مقاله سامانه مودیان چیست را مطالعه کنید.

در این مقاله از وال بیل برنامه های زمانی فراخوان سامانه مودیان را بررسی کرده و به نکات مهمی که پیرامون آن وجود دارد اشاره می کنیم.

مشمولین قانون ثبت نام در سامانه مودیان

 بر اساس متن صریح قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان (2) مشمولین موظف به ثبت نام در سامانه مودیان و ارسال صورتحساب الکترونیکی به دو گروه تقسیم بندی می شوند:

  • تمامی اشخاص حقیقی که صاحب شغل یا کسب و کار های سنفی و غیر صنفی هستند
  • تمامی اشخاص حقوقی از جمله شرکتهای تجاری و غیرتجاری

بر اساس ماده 1 قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان، تمامی اشخاص حقیقی صاحب کسب و کارهای سنفی و غیرصنفی و اشخصا حقوقی موضوع بند 4 و 5 باب سوم قانون مالیات های مستقیم (مصوب 1366/3/12) مشمول این قانون بوده و باید متناسب با تاریخ های اعلام شده در فراخوان سامانه مودیان، در این سامانه ثبت نام کرده و نسبت به ارسال صورتحساب الکترونیکی معاملات خود اقدام کنند.

برای آشنایی بیشتر توصیه می کنیم مقاله مشمولین ارسال صورتحساب الکترونیکی را مطالعه کنید.

فراخوان ثبت نام در سامانه مودیان

سازمان امور مالیاتی به صورت کلی 5 فراخوان سامانه مودیان را منتشر کرده است.

برای آموزش ثبت نام در سامانه مودیان به این صفحه مراجعه کنید.

طبق نامه شماره 2/88006 مورخ 1401/5/9 وزیر امور اقتصادی و دارایی فراخوان مویدان مشمول نصب و استفاده از پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان به شرح زیر است:

  • فراخوان اول: بر اساس این فرخوان، برخی از مودیان خاص از جمله شرکت‌های بورسی و دولتی و مودیان موضوع قانون بودجه سال ۱۴۰۱ (مصوب 1401/5/15) می توانند به صورت داوطلبانه از تاریخ 1401/7/1 نسبت به ثبت نام در سامانه مودیان اقدام کنند.
  • فراخوان دوم: کلیه اشخاص حقوقی به جز اشخاص حقوقی موضوع ماده ۱۶ قانون مالیات بر ارزش‌افزوده (شامل قراردادهای پیمانکاری و معاملات و اطلاعات نیروهای مسلح، وزارت دفاع و سایر دستگاه های اطلاعاتی و امنیتی) می توانند به صورت داوطلبانه از تاریخ 1401/7/1 در سامانه مودیان ثبت نام کنند. اما ثبت نام این گروه از مشمولین در سامانه مودیان از اول دی ماه 1401 الزامی است.
  • فراخوان سوم: کلیه اشخاص حقیقی مشمول فراخوان های هشت‌گانه مالیات بر ارزش افزوده قبلی از تاریخ 1401/10/1 الزاماً موظفند از ابتدای فروردین سال 1402 در سامانه مودیان ثبت نام کنند.
  • فراخوان چهارم: کلیه اشخاص حقیقی (صاحبان مشاغل) گروه های اول و دوم موضوع آیین‌نامه ماده ۹۵ قانون مالیات‌ مستقیم در تاریخ 1402/2/10، الزاماً موظفند از اول تیر ماه 1402 در سامانه مودیان ثبت نام کنند.
  • فراخوان پنجم: کلیه اشخاص باقی مانده از تاریخ 1402/7/1 الزاماً موظفند از اول دی ماه 1402 در سامانه مودیان ثبت نام کنند.

تبصره: کلیه مشمولین این قانون می توانند در هریک از فراخوان های قبلی نیز شرکت داشته باشند و به صورت داوطلبانه در سامانه مودیان ثبت نام کنند.

فراخوان سامانه مودیان
فراخوان سامانه مودیان

برای آشنایی با نحوه ارسال صورتحساب الکترونیکی به این مقاله مراجعه کنید.

جریمه عدم ثبت نام در سامانه مودیان

همان‌طور که در متن فراخوان سامانه مودیان نیز بارها اشاره شده، ثبت نام در این سامانه الزامی است. الزامی بودن آن به این معنی است که عدم ثبت نام، برای مشمولین مالیاتی جرایمی به همراه خواهد داشت.

جرایمی که سازمان امور مالیاتی برای انواع متخلفین از قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مویان در نظر گرفته عبارتند از:

  • عدم ثبت نام در سامانه مودیان

طبق بند ب ماده 22 قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان

جریمه نقدی: 10 درصد از مجموع مبلغ هر صورتحساب فروش یا مبلغ 2 میلیون تومان (هرکدام بیشتر باشد)

جریمه غیر نقدی: محرومیت از معافیت های مالیاتی، نرخ صفر و مشوق های قانون مالیات های مستقیم در همان سال مالیاتی

  • عدم اعلام شماره حساب بانکی واحد اقتصادی (عدم دریافت کد مالیاتی برای دستگاه های کارتخوان یا درگاه های پرداخت)

طبق بند پ ماده 22 قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان

جریمه نقدی: 10 درصد از مجموع مبلغ هر صورتحساب فروش یا مبلغ 2 میلیون تومان (هرکدام بیشتر باشد)

جریمه غیر نقدی: محرومیت از معافیت های مالیاتی، نرخ صفر و مشوق های قانون مالیات های مستقیم در همان سال مالیاتی

با وجود این جرایم توصیه می کنیم حتما طبق تاریخ های اعلام شده در فراخوان سامانه مودیان در این سامانه ثبت نام کرده و کد مالیاتی درگاه های پرداخت خود را دریافت کنید.

برای آشنایی بیشتر توصیه می کنیم مقاله مدت زمان ارسال صورتحساب های الکترونیکی را مطالعه کنید.

مشوق های ثبت نام در سامانه مودیان

در کنار جریمه های تعریف شده، سازمان امور مالیاتی مشوق هایی را نیز برای مودیان قانونمند در نظر گرفته است. مودیانی که به موقع در سامانه مودیان ثبت نام کرده و صورتحساب های الکترونیکی معاملات خود را به درستی و در وقت مقرر ارسال کنند، از تسهیلات و مشوق های زیر برخوردار خواهند شد:

  • دریافت پاداش همکاری معادل مبلغ 24 میلیون تومان در سال (معادل 6 میلیون تومان در هر دوره مالیاتی) برای مودیانی که عضو سامانه مودیان هستند و معاملاتشان را زیر پوشش این سامانه انجام می دهند.
  • تعلیق جریمه های مالیاتی بر ارزش افزوده مربوط به سال 1396 به قبل به مدت 3 سال و بخشودگی کامل این جریمه ها در صورت عدم تخلف در این مدت.
  • عدم نیاز به ارسال صورتحساب فصلی
  • عدم نیاز به ارائه دفاتر و اسناد مالیاتی

برای آشنایی بیشتر توصیه می کنیم مقاله تسهیلات و مشوق های سامانه مودیان را مطالعه کنید. 

بهترین روش ارسال صورتحساب الکترونیکی

اصولا الزام ثبت نام در سامانه مودیان برای فراهم شدن امکان ارسال صورتحساب های الکترونیکی معاملات از طریق کارپوشه شخصی مودیان در این سامانه است.

شما می توانید صورتحساب های الکترونیکی خود را به سه روش برای سازمان امور مالیاتی ارسال کنید:

  • استفاده از سامانه های دولتی
  • استفاده از خدمات شرکت های معتمد
  • استفاده از خدمات شرکت های واسط

دردسرهای بسیار زیاد کار کردن با سامانه دولتی باعث شده تا بیش از 90 درصد مودیان برای ارسال صورتحساب های الکترونیکی خود از شرکت های معتمد و واسط کمک بگیرند.

شرکت های معتمد فایل اکسل صورتحساب های شما را دریافت کرده و با استفاده از کلید شخصی شما یا کلید مالیاتی خودشان، کار ثبت و ارسال صورتحساب های استاندارد در سامانه مودیان را انجام می دهند.

اما راحت‌ترین راهکار، استفاده از خدمات شرکت های واسطی همچون وال بیل است.

وال بیل یک پنل آنلاین متصل به سیستم سامانه مودیان طراحی کرده که می توانید با استفاده از آن به ساده ترین شکل ممکن، خودتان صورتحساب های الکترونیکی را برای سامانه مودیان ارسال کنید. همچنین می توانید مانند ساز و کار شرکت های معتمد، فایل اکسل فاکتورهای خود را برای وال بیل ارسال کنید، تا ما کار تبدیل آنها به قالب های استاندارد و ارسال آنها به سامانه مودیان را برای شما انجام دهیم. با وال بیل در تماس باشید.

برای آشنایی با مراحل دریافت کلیدهای مالیاتی از طریق وال بیل به این مطلب مراجعه کنید.

جمع بندی

سازمان امور مالیاتی از طریق فراخوان سامانه مودیان مهلت ثبت نام در این سامانه را برای گروه های مختلف مشخص کرده است. ثبت نام در این سامانه برای تمامی مودیان مالیاتی الزامی بوده و خودداری از آن جرایمی را به همراه خواهد داشت.

سوالات متداول

·         مهلت ارسال صورتحساب الکترونیکی چقدر است؟

پس از ثبت نام در سامانه مودیان، شما 1 هفته فرصت دارید تا صورتحساب الکترونیکی هرکدام از معاملات خود را از طریق این سامانه برای سازمان امور مالیاتی کشور ارسال کنید.

·         آیا با وجود دستگاه کارتخوان مجاز هم باید صورتحساب الکترونیکی صادر کنیم؟

دستگاه های کارتخوان و درگاه های پرداخت الکترونیکی که به عنوان پایانه های فروش مجاز ثبت شده اند، به صورت اتوماتیک رسید تراکنش معاملات را به عنوان صورتحساب الکترونیکی در کارپوشه سامانه مودیان شما ثبت می کنند. اما برخی از مشاغل هستند که دارای الگوی فروش ویژه ای بوده و علاوه بر رسید پایانه های فروشگاهی، باید صورتحساب الکترونیکی را به صورت دستی نیز صادر و ارسال کنند.

برای آشنایی بیشتر بهتر است مقاله انواع الگوی صورتحساب الکترونیکی را مطالعه کنید.

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

مطالب مرتبط

در صورت درخواست مشاوره فرم ذیل را تکمیل نموده تا کارشناسان ما در کوتاه ترین زمان با شما تماس بگیرند.