انواع الگوهای صورتحساب الکترونیکی

الگوهای صورتحساب الکترونیکی

صورتحساب های الکترونیکی به صورت کلی 3 نوع دارند و هر نوع دارای الگوهای ویژه ای هستند. الگوهای صورتحساب الکترونیکی مخصوص کسب و کارهای خاصی است که نحوه عملکرد آن ها با دیگران تفاوت دارد. سازمان امور مایاتی برای این کسب و کارهای خاص، الگوهای صورتحساب الکترونیکی مختلفی در نظر گرفته است.

در زیر به انواع الگوهای صورتحساب الکترونیکی معرفی شده توسط سازمان امور مالیاتی اشاره می کنیم:

الگوهای صورتحساب الکترونیکی نوع اول

  • الگوی اول : فروش کالا و خدمات
  • الگوی دوم : فروش ارزی (این الگو صرفا توسط صرافی ها مورد استفاده قرار می گیرند).
  • الگوی سوم : صورتحساب طلا، جواهر و پلاتین (این الگو صرفا توسط  فروشندگان طلا و جواهرات مورد استفاده قرار می گیرند.)
  • الگوی چهارم : قراردادهای  پیمانکاری
  • الگوی پنجم : قبوض خدماتی
  • الگوی ششم :بلیط هواپیما
  • الگوی هفتم : صادرات

این الگوها در واقع قالب های استاندارد مختلفی هستند که صورتحساب های مختلف نوع 1 تحت آنها تعریف و صادر می شوند. تمام الگوهای مورد اشاره در بالا از نوع صورتحساب نوع 1 بوده و به اطلاعات و تایید خریدار نیز نیاز دارند.

برای دانلود فایل اکسل هریک از الگوهای صورتحساب الکترونیکی به این صفحه مراجعه کنید.

الگوهای صورتحساب الکترونیکی نوع دوم

  • الگوی اول : فروش کالا و خدمات
  • الگوی دوم : صورتحساب طلا، جواهر و پلاتین (این الگو صرفا توسط  فروشندگان طلا و جواهرات مورد استفاده قرار می گیرند.)

الگوهای صورتحساب الکترونیکی نوع سوم

رسید یا گزارش دستگاه کارتخوان یا درگاه های پرداخت الکترونیکی و آنلاین، خود دارای یک شماره منحصر به فرد مالیاتی هستند. لذا الگوی خاصی برای این نوع صورتحساب تعریف نشده است.

برای آشنایی با زمانبندی صدور و ارسال صورتحساب های الکترونیکی بهتر است این مقاله را مطالعه کنید.

الگوهای صورتحساب الکترونیکی
الگوهای صورتحساب الکترونیکی

نکات مهم در مورد الگوهای صورتحساب الکترونیکی

سازمان امور مالیاتی در دستورالعمل های قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان به نکات مهمی در مورد الگوهای صورتحساب الکترونیکی اشاره کرده است که زیر به آنها می پردازیم:

  • نکته اول : در صورتحساب های الکترونیکی با الگوی “بلیط هواپیما“، فیلد نوع پرواز حتما باید ثبت شود.
  • نکته دوم : در صورتحساب های الکترونیکی با الگوی “قرارداد پیمانکاری“، فیلد “شناسه یکتای ثبت قرارداد فروشنده” حتما باید ثبت شود.
  • نکته سوم : در صورتحساب های الکترونیکی با الگوی “صادرات“، نیازی به ثبت اطلاعات خریدار نیست.
  • نکته چهارم : در صورتحساب های الکترونیکی با الگوی “صادرات“، برای بهره مندی از معافیت نرخ صفر و مشوق های مالیاتی، باید تناظرهای یک به یک رعایت شده و به ازای هر اظهارنامه گمرکی، صورتحساب الکترونیکی صادر شده و در سامانه مودیان ثبت شود .
  • نکته پنجم : در صورتحساب های الکترونیکی با الگوی “طلا، جواهر و پلاتین“، فیلدهای “اجرت ساخت”، “سود فروشنده”، “حق‌العمل و جمع کل اجرت”، “حق‌العمل و سود” حتما باید ثبت شوند.
  • نکته ششم: در صورتحساب های الکترونیکی با الگوی “صادرات“، چنانچه صورتحساب صادره با اطلاعات اظهارنامه گمرکی مربوطه مطابقت نداشته باشد یا مودی کم اظهاری نموده باشد، صورتحساب صادره در حکم صورتحساب نوع دوم با الگوی فروش محسوب خواهد شد و مودی مشمول جرائم موضوع ماده 9 قانون پایانه های فروشگاهی خواهد شد.

جمع بندی

آشنایی با الگوهای صورتحساب الکترونیکی برای صدور و ارسال انواع صحیح این صورتحساب ها با توجه به نوع کسب و کار الزامی است. به ویژه اشخاصی که مشمول ثبت نوع اول از صورتحساب های الکترونیکی هستند باید با الگوهای متفاوت این نوع صورتحساب ها آشنا باشند.

شما می توانید با استفاده از پنل واسط وال بیل کار صدور و ارسال صورتحساب های الکترونیکی را بسیار ساده تر و سریع تر از روش های مستقیم انجام دهید.

سوالات متداول

·         از چه زمانی باید صورتحساب الکترونیکی صادر کنیم؟

بر اساس قانون از اول فروردین 1402 تقریبا تمامی گروه های مشاغل اعم از اشخاص حقیقی و حقوقی موظف به رعایت این قانون بوده و باید بعد از ثبت نام در سامانه مودیان، فرآیند ارسال صورتحساب الکترونیکی را آغاز کنند. تاخیر یا عدم ارسال این صورتحساب ها جریمه به همراه خواهد داشت.

·         آیا مغازه دارها هم باید صورتحساب الکترونیکی صادر کنند؟

بر اساس قانون تمامی فروشگاه های خرده فروشی موظفند نسبت به تعویض دستگاه های کارتخوان خود اقدام کرده و درگاه های پرداخت آنلاین خود را با اخذ مجوزهای لازم به سیستم سازمان امور مالیاتی متصل کنند. با این کار دیگر نیازی به ارسال دستی صورتحساب الکترونیکی نیست، چرا که رسید این دستگاه های مجاز خود در حکم صورتحساب الکترونیکی محسوب می شود.

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

مطالب مرتبط

در صورت درخواست مشاوره فرم ذیل را تکمیل نموده تا کارشناسان ما در کوتاه ترین زمان با شما تماس بگیرند.