سامانه مودیان برای آژانس‌ های هواپیمایی

سامانه مودیان برای آژانس‌ های هواپیمایی

آیا با سازوکار سامانه مودیان برای آژانس های هواپیمایی آشنایی دارید؟

همانطور که می دانید، براساس ماده 169 قانون مالیات های مستقیم و قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان، تمامی کسب و کارها موظفند صورتحساب الکترونیکی معاملات خود را از طریق کارپوشه اختصاصی سامانه مودیان، برای سازمان امور مالیاتی ارسال کنند.

یکی از مهمترین کسب و کارهایی که موظف به ارسال صورتحساب الکترونیکی معاملات خود هستند، آژانس های هواپیمایی یا به صورت کلی شرکت هایی هستند که بلیط های هواپیما می فروشند.

در این مقاله از وال بیل به ساز و کار سامانه مودیان برای آژانس های هواپیمایی می پردازیم. با ما همراه باشید.

آژانس های هواپیمایی باید چه نوع صورتحساب الکترونیکی ارسال کنند؟

در متن قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان ذکر شده که تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی باید متناسب با نوع کسب و کار و فعالیت های اقتصادی خود، یکی از سه نوع صورتحساب الکترونیکی معرفی شده را ارسال نمایند.

سامانه مودیان برای آژانس‌ های هواپیمایی
سامانه مودیان برای آژانس‌ های هواپیمایی

انواع صورتحساب الکترونیکی اصلی به سه گروه تقسیم بندی می شوند:

  • صورتحساب الکترونیکی نوع 1 : مخصوص کسب و کارهای B2B
  • صورتحساب الکترونیکی نوع 2 : مخصوص کسب و کارهای B2C که با مصرف کننده نهایی سر و کار دارند
  • صورتحساب الکترونیکی نوع 3 : ثبت اتوماتیک رسید دستگاه ها و درگاه های پرداخت به عنوان صورتحساب الکترونیکی

برای آشنایی بیشتر مقاله انواع صورتحساب الکترونیکی را مطالعه نمایید

حال سوال اصلی اینجاست که آژانس های هواپیمایی، هم دستگاه کارتخوان و درگاه پرداخت آنلاین دارند و هم با مصرف کننده نهایی سروکار دارند. پس باید کدام یک از این انواع صورتحساب الکترونیکی را صادر و ارسال کنند؟

با وجود اینکه در ظاهر آژانس های هواپیمایی باید در ظاهر یکی از انواع صورتحساب 2 یا 3 را صادر کنند، اما بر اساس سازو کارهای تعیین شده در سامانه مودیان برای آژانس های هواپیمایی ، این شرکت ها باید صورتحساب الکترونیکی نوع 1 را ارسال نمایند!!!

تعجب برانگیز است نه؟

واقعیت این است که بر اساس مفاد مندرج در قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان (2) در کنار شرکت هایی که به صورت عمده فروشی فعالیت می کنند، اصولا هر کسب و کاری که اطلاعات مشتری طی معامله در آن ذکر می شود، باید صورتحساب الکترونیکی نوع 1 را ارسال نماید.

طبیعی است، از آنجایی که در فروش بلیط هواپیما باید اطلاعات خریدار ذکر شود، ساز و کار سامانه مودیان برای آژانس های هواپیمایی به گونه ای تعریف شده که حتما صورتحساب الکترونیکی نوع اول ارسال نمایند.

همانطور که حدس می زنید، در صورتحساب الکترونیکی نوع اول باید اطلاعات خریدار نیز در کنار اطلاعات فروشنده و موضوع معامله ذکر شود.

الگوی صورتحساب الکترونیکی فروش بیلط هواپیما

بر اساس قانون، الگوهای مختلفی برای صدور و ارسال صورتحساب الکترونیکی وجود دارد. به طور کلی 9 الگوی مختلف برای صورتحساب الکترونیکی وجود دارد که 7 الگو مخصوص صورتحساب های الکترونیکی نوع اول و 2 الگو نیز مخصوص صورتحساب الکترونیکی نوع دوم است.

در سامانه مودیان برای آژانس های هواپیمایی یک الگوی اختصاصی از صورتحساب الکترونیکی نوع 1 تعریف شده است. تمای شرکت هایی که در زمینه فروش بلیط هواپیما فعالیت می کنند، باید الگوی فروش بلیط هواپیما از صورتحساب الکترونیکی نوع 1 را برای سازمان امور مالیاتی ارسال کنند.

اطلاعات مندرج در این الگو، با الگوهای دیگر کم تفاوت دارد.

برای دریافت فایل اکسل الگوهای مختلف صورتحساب الکترونیکی وآموزش پر کردن آنها، بهتر است به این صفحه از وال بیل مراجعه کنید.

آژانس های هواپیمایی چگونه باید صورتحساب الکترونیکی خود را ارسال نمایند؟

اولین نکته ای که ارسال صورتحساب الکترونیکی در سامانه مودیان برای آژانس های هواپیمایی دارد، این است که این شرکت ها باید حتما الگوی مخصوص به خودشان را پر کرده و برای سازمان امور مالیاتی ارسال نمایند.

برای ارسال صورتحساب الکترونیکی دو راه پیش رو دارید:

  • ارسال از طریق سامانه های دولتی
  • ارسال از طریق شرکت های واسط

ثبت و ارسال مستقیم صورتحساب از طریق سامانه های دولتی دردسرها و پیچیدگی های زیادی دارد. هرچند اگر دانش آی‌تی و وقت و انرژی کافی داشته باشید، می توانید از این طریق اقدام کنید.

شما همچنین می توانید طی همکاری با شرکت های واسط مانند وال بیل، فاکتور خود را برای این شرکت ارسال کرده تا او در ازای اشتراک ماهیانه یا درصدی از فاکتور کار ثبت و ارسال آن در سامانه مودیان را انجام دهد.

وال بیل به عنوان یکی از شرکت های نرم افزاری رابط، می تواند فایل های ساده ای برای صدور صورتحساب الکترونیکی در اختیار شما قرار داده و کار تنظیم صورتحساب استاندارد و ارسال آن به سامانه مودیان را برای شما انجام دهد. شما همچنین می توانید برای ثبت نام در سامانه مودیان از پنل های رایگان وال بیل استفاده نموده و این فرآیند را با سرعت و به سادگی طی کنید. امکان ثبت صورتحساب، مستقیما از طریق پنل وال بیل نیز وجود دارد. با وال بیل در تماس باشید.

تفاوت صورتحساب آژانس های هواپیمایی با کسب و کارهای دیگر

الگوی فروش از صورتحساب الکترونیکی نوع اول، یک جور الگوی مرجع برای عموم کسب و کارهای B2B به شمار می رود. اما در سامانه مودیان برای آژانس های هواپیمایی الگوی خاصی تعریف شده که کمی تفاوت می کند.

  • در الگوی صورتحساب الکترونیکی فروش بلیط، علاوه بر موارد دیگری که در الگوی فروش لازم به ذکر است، در بخش سرآمد، حتما باید نوع پرواز و شماره گذرنامه خریدار را نیز ذکر کنید.
سامانه مودیان برای آژانس‌ های هواپیمایی
سامانه مودیان برای آژانس‌ های هواپیمایی
  • در بخش بدنه فایل اکسل صورتحساب الکترونیکی فروش بلیط هواپیما، نیاز به توضیحات زیادی نیست. چراکه اصولا بخش هایی همچون مبلغ تخفیف، مالیات و عوارض و غیره در آن ذکر نمی شود.
سامانه مودیان برای آژانس‌ های هواپیمایی
سامانه مودیان برای آژانس‌ های هواپیمایی
  • بخش اطلاعات پرداخت الگوی سامانه مودیان برای آژانس های هواپیمایی نیز با الگوی فروش تفاوتی ندارد.

یکی از مهمترین نکاتی که باید در هنگام ثبت، صدور و ارسال صورتحساب الکترونیکی جهت فروش بلیط در نظر بگیرید، بحث نوع بلیط فروخته شده است. به عنوان یک آژانس هواپیمایی حتما می دانید که بلیط های هواپیمای فروخته شده به دو دسته شناور و چارتری تقسیم بندی می شوند.

بلیط های شناور در واقع بلیط هایی هستند که سود آن به جیب ایرلاین می رود و در این میان آژانس هواپیمایی نقش واسط را ایفا کرده و درصدی از حق‌ معامله را برمی دارد. زمانی که آژانس هواپیمایی بلیط شناور می فروشد، در صورتحساب الکترونیکی حتما باید مبلغ کل بلیط را وارد نموده و مبلغ حق العمل کار را هم وارد کند. گرچه تنها درصدی از مبلغ کل بلیط سهم آژانس هواپیمایی بوده، اما پر کردن بخش حق ‌العمل کار این موضوع را به سازمان امور مالیاتی نشان می دهد.

اما چنانچه یک بلیط چارتری فروختید، حتما باید بخش مربوط به حق العمل کار را خالی بگذارید. چراکه کل مبلغ بلیط سود شما بوده است.

سامانه مودیان برای آژانس‌ های هواپیمایی
سامانه مودیان برای آژانس‌ های هواپیمایی

جریمه عدم صدور صورتحساب الکترونیکی

چنانچه آژانس های هواپیمایی در سامانه مودیان ثبت نام نکنند، ثبت نام خود را دیرتر از موعد مقرر انجام دهند، صورتحساب الکترونیکی بلیط های فروخته شده را صادر نکنند یا در صدور و ارسال آنها تاخیر داشته باشند، مشمول جریمه مالیاتی خواهند شد.

دولت در اجرای این قانون سخت گیری های زیادی اعمال کرده و جریمه های مختلفی برای متخلفین در نظر گرفته است. کمترین آنها جریمه های مالیاتی در صورت عدم ثبت نام در سامانه مودیان برای آژانس های هواپیمایی بین 2 تا 10 در صد از کل صورتحساب هایی است که تا کنون صادر نشده اند.

در صورت ادامه تخلف یا تاخیر زیاد در ثبت نام در سامانه مودیان برای آژانس های هواپیمایی ، متخلفین می توانند تحت جریمه های سنگین تری همچون ابطال پروانه کسب یا حتی پیگرد قانونی قرار بگیرند.

جمع بندی

سازوکاری که سامانه مودیان برای آژانس های هواپیمایی در نظر گرفته، شامل ارسال صورتحساب الکترونیکی نوع اول با الگوی فروش بلیط هواپیماست. صورتحسابی که این نوع شرکت ها باید برای سازمان امور مالیاتی ارسال کنند، دارای پارامترها و بخش های ویژه ای است که آن را از سایر الگوها متمایز می کند.

امیدواریم این مقاله برایتان مفید بوده باشد.

سوالات متداول

·         آژانس های هواپیمایی تا کی وقت دارند صورتحساب الکترونیکی خود را ارسال کنند؟

طبق دستورالعمل های سامانه مودیان، تمامی شرکت ها اعم از آژانس های هواپیمایی حداثر تا 1 هفته مهلت دارند صورتحساب الکترونیکی خود را در قالب بسته های صدتایی برای سازمان امور مالیاتی کشور ارسال کنند. خریداران نیز 1 ماه برای تایید این صورتحساب ها فرصت خواهند داشت.

·         مهلت ثبت نام در سامانه مودیان تا چه زمانی است؟

طبق قانون مهلت ثبت نام در سامانه مودیان برای آژانس‌ های هواپیمایی 2 ماه بعد از اجرایی شدن این قانون است. اما آژانس های هواپیمایی تا دی ماه 1402 فرصت دارند در این سامانه ثبت نام کنند. بنابراین چنانچه برای ثبت نام اقدام نکرده اید، برای جلوگیری از جرایم مالیاتی بهتر است سریع تر اینکار را انجام دهید.

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

مطالب مرتبط

در صورت درخواست مشاوره فرم ذیل را تکمیل نموده تا کارشناسان ما در کوتاه ترین زمان با شما تماس بگیرند.