مهمترین نکات پیرامون سامانه مودیان برای طلافروشی ها

سامانه مودیان برای طلافروشی ها

سامانه مودیان برای طلافروشی ها چه تفاوتی با سایر کسب و کارها دارد؟

بر اساس ماده 169 قانون مالیات های مستقیم و قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان، تمامی مشمولین پرداخت مالیاتی موظفند در سامانه مودیان ثبت نام کنند. بر اساس متن صریح این قانون تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی و تمامی مشاغل صنفی و غیرصنفی مشمول این قانون بوده و باید هرچه زودتر در راستای ثبت نام در سامانه و صدور صورتحساب های الکترونیکی خود اقدام نمایند.

یکی از اصنافی که مشمول این قانون شده، صنف طلافروشی هاست. طلافروشان به عنوان مشاغل صنفی اصولا مبالغ معامله بالایی دارند و از این رو حتما باید نسبت به ثبت نام در سامانه مودیان و صدور صورتحساب الکترونیکی اقدام کنند.

در این مقاله از وال بیل بیشتر در مورد سامانه مودیان طلافروشی ها با شما صحبت کرده و به ذکر نکاتی که فعالین این صنف باید در هنگام ارسال صورتحساب الکترونیکی رعایت کنند؛ می پردازیم. با ما همراه باشید.

ثبت نام طلافروشی ها در سامانه مودیان

در قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان به صورت عمومی به تمامی گروه های مشاغل، به عنوان مشمول ثبت نام در سامانه و ارسال صورتحساب الکترونیکی اشاره شده است.

اما در انواع صورتحسابی که در این قانون ذکر شد، برخی از کسب و کارها دارای الگوهای ویژه ای هستند. یکی از ویژه ترین و و خاص ترین کسب و کارهایی که در قانون جدید سامانه مودیان به آنها اشاره شده، صنف طلافروشی ها هستند.

همانطور که اشاره کردیم، مبلغ تراکنش معاملات طلافروشی ها معمولا بالاست. از طرف دیگر اصولا فاکتور طلافروشی مانند شناسنامه قانونی قطعه طلا بوده و برای فروش قانونی آن ضروری است. لذا اهمیت فاکتور فروش طلا باعث شده تا ورود به سامانه مودیان برای طلافروشی ها، یکی از مهمترین مباحث مورد اشار در این قانون باشد.

سامانه مودیان برای طلافروشی ها
سامانه مودیان برای طلافروشی ها

طلافروشی ها تا کی مهلت دارند در سامانه مودیان ثبت نام کنند؟

در مصوبه دوم خرداد ماه سال 1400 از قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان، مشخص شد که طلا فروشان مکلفند تا حداکثر 2 ماه بعد از لازم الاجرا شدن این قانون، نسبت به ثبت نام در سامانه مودیان اقدام نموده و از آن پس صورتحساب الکترونیکی معاملات خود را ارسال کنند.  

از آنجایی که فرآیند عملیاتی شدن قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان از ابتدای فروردین سال 1402 آغاز شده، طلافروشی ها قانونا تا انتهای اردیبهشت ماه 1402 جهت ثبت نام در سامانه مودیان و صدور صورتحساب الکترونیکی فرصت داشتند.

بر اساس مصوبات جدید و تاریخ اعلام شده، مهلت ثبت نام کسب و کارهای طلافروش در سامانه مودیان تا دی ماه 1402 اعلام شده است.

مقررات ثبت نام طلافروشی ها در سامانه مودیان

مهلت 2 ماهه ثبت نام در سامانه مودیان برای طلافروشی ها یکی از قوانین سختگیرانه سازمان امور مالیاتی است. بر اساس اعلامیه های منتشر شده این سازمان، طبق قانون چنانچه مودیان فعال در حوزه و صنف طلافروشی در این  مهلت داخل سامانه مودیان ثبت نام نکنند، اتحادیه می تواند طی همکاری با نیروهای انتظامی نسبت به ابطال پروانه کسب آنها اقدام نماید.

این یک هشدار جدی برای فعالین صنف طلافروشی است که هرچه زودتر خود را با قوانین مالیاتی جدید وفق داده و فرآیندهای لازم برای همگام شدن با این قانون را طی کنند.

طلا فروشی ها باید چه نوع صورتحسابی صادر و ارسال کنند؟

پس از ثبت نام در سامانه مودیان برای طلافروشی ها ، افراد فعال در این حوزه باید حتما پس از هر تراکنش و فروش، صورتحساب الکترونیکی معامله انجام شده را صادر نموده و از طریق کارپوشه شخصی خود در سامانه مودیان، فاکتور استاندارد خود را برای سازمان امور مالیاتی ارسال نمایند.

بر اساس مفاد ذکر شده در قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان، سه نوع صورتحساب الکترونیکی برای مشاغل مختلف تعریف شده است.

طبق قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان (2) هر معامله ای که علاوه بر اطلاعات فروشنده،اطلاعات خریدار هم در آن ثبت می شود، مشمول صدور صورتحساب الکترونیکی نوع 1 خواهد شد. بنابراین طلافروشی ها جزو گروهی هستند که باید صورتحساب الکترونیکی نوع 1 را صادر و ارسال کنند.

صورتحساب الکترونیکی نوع 1، صورتحسابی است که در آن تمامی مشخصات فروشنده (اعم از کد اقتصادی، شناسه ملی و غیره)، در کنار جزئیات مربوط به فروش ذکر می شود. تفاوت اصلی این نوع صورتحساب ها این است که اطلاعات خریدار نیز در آنها ثبت می شود و خریدار هم باید پس از ورود به سامانه مودیان، صورتحساب ارسال شده توسط فروشنده را تایید کند.

بنابراین اگر به زبان ساده بگوییم، از این پس بعد از خریدن طلا، علاوه بر فاکتور کاغذی ارائه شده توسط فروشنده، یک صورتحساب الکترونیکی نیز در سامانه مودیان ثبت می شود که خریدار یک ماه فرصت دارد آن را تایید کند. چنانچه خریدار در این مهلت اقدامی برای تایید صورتحساب انجام ندهد، به صورت اتوماتیک صورتحساب ارسالی فروشنده مورد تایید قرار می گیرد.

سامانه مودیان برای طلافروشی ها
سامانه مودیان برای طلافروشی ها

آیا دستگاه کارتخوان به صورت خودکار صورتحساب الکترونیکی ارسال نمی کند؟

طلافروشی ها معمولا دستگاه کارتخوان دارند. طبق قانون، دستگاه های کارتخوان قانونی و دارای کد مالیاتی، به صورت خودکار صورتحساب الکترونیکی فروشنده را در کارپوشه شخصی وی داخل سامانه مودیان ثبت می کند. اما این موضوع برای طلافروش ها کمی متفاوت است. گرچه آنها مشمول صورتحساب الکترونیکی نوع 3 (صورتحساب های ارسالی خودکار) می شوند، اما به هر حال باید صورتحساب الکترونیکی نوع 1 را نیز صادر کنند.

در دستورالعمل های سامانه مودیان، حتی یک الگوی ویژه از صورتحساب الکترونیکی نوع 1 برای طلافروشی ها تعیین شده است.

برای آشنایی با الگوهای صورتحساب الکترونیکی بهتر است به این مطلب مراجعه کنید.

کار طلافروشی ها از نوع B2B بوده و تمامی فعالین این نوع کسب و کارها باید صورتحساب الکترونیکی نوع 1 ارسال نمایند.

در صورتحساب الکترونیکی طلافروشی ها چه چیزهایی ذکر می شود؟

یکی از موارد سختگیرانه قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان برای طلافروشی ها این است که این افراد حتما باید در صورتحساب الکترونیکی صادر شده برای هر مشتری، دقیقا و به تفکیک مبلغ اصل بهای طلا، سود فروشنده، اجرت  و حق العمل را ثبت کنند.

باقی موارد مندرج در صورتحساب الکترونیکی طلافروشی ها مشابه کسب و کارهای دیگر بوده و شامل شرح کالا، واحد اندازه گیری، مقدار آن و غیره می شود.

بر اساس احکام مشخص شده در متن قانون، چنانچه طلافروشی صورتحساب الکترونیکی را صادر کند یا بخشی از درآمد خود را در صورتحساب کتمان نماید، مشمول جرایم غیر قابل بخشودگی شده و 9 درصد مبلغ کل فاکتور جریمه می شود. جرایم غیر قابل بخشودگی به گونه ای هستند که مدیرکل نیز نمی تواند آن را تعدیل یا کم کند.

سامانه مودیان برای طلافروشی ها
سامانه مودیان برای طلافروشی ها

طلافروشی ها چگونه باید صورتحساب الکترونیکی خود را صادر کنند؟

با فرض ثبت نام در سامانه مودیان برای طلافروشی ها یک هفته بعد از هر معامله فرصت دارند تا صورتحساب الکترونیکی خود را صادر و ارسال کنند.

ارسال صورتحساب الکترونیکی به دو صورت امکان پذیر است. یا اینکه طلافروش باید مستقیما از طریق سامانه مودیان اقدام به اینکار نماید، یا با شرکت های واسط همکاری کند.

ثبت و ارسال مستقیم صورتحساب الکترونیکی از طریق سامانه مودیان برای طلافروشی ها پیچیدگی ها و دردسرهای زیادی دارد. از این رو بیشتر طلافروشی ها ترجیح می دهند با شرکت های واسط مانند وال بیل همکاری کنند.

زمانی که برای ارسال صورتحساب الکترونیکی با وال بیل همکاری می کنید، می توانید فایل اکسل استاندارد صورتحساب الکترونیکی را از شرکت دریافت کرده و اطلاعات صورتحساب را به سادگی داخل آن درج نمایید. سپس فایل پر شده را برای وال بیل ارسال می کنید تا شرکت کارهای مربوط به صدور صورتحساب الکترونیکی استاندارد و ارسال آن به سامانه مودیان را برای شما انجام دهد. شما همچنین می توانید صورتحساب را خودتان به تنهایی صادر کرده و تنها کار ارسال آن را به وال بیل واگذار کنید.

وال بیل طی همکاری با شرکت های معتمد سازمان امور مالیاتی و به واسطه بهره مندی از api متصل به سامانه مودیان، می توانید روند صدور و ارسال انواع صورتحساب الکترونیکی را برای شما تسهیل کند.

برای دانلود و آشنایی با نحوه پر کردن فایل اکسل صورتحساب الکترونیکی برای وال بیل، به این صفحه مراجعه کنید.

جمع بندی

ثبت نام در سامانه مودیان برای طلافروشی ها یک امر ضروری است و دولت سختگیری های زیادی در این مورد کرده. طلافروشی ها از این پس باید صورتحساب الکترونیکی تراکنش خود را از طریق سامانه مودیان برای سازمان امور مالیاتی ارسال کنند. امیدواریم مطالبی که در بالا به شرح آنها پرداختیم راهنمای خوبی برای طلافروشی ها باشند.

سوالات متداول

·         تا کی مهلت داریم در سامانه مودیان برای طلافروشی ها ثبت نام کنیم؟

قانونا مهلت ثبت نام در سامانه مودیان برای طلافروشی ها تا دی ماه 1402 است. اگر تاکنون ثبت نام نکرده اید، باید هرچه سریع تر برای اینکار اقدام کنید.

·         چگونه در سامانه مودیان ثبت نام کنیم؟

برای آشنایی با مراحل دقیق ثبت نام در سامانه مودیان برای طلافروشی ها این کار می توانید به این مقاله مراجعه کنید.

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

مطالب مرتبط

در صورت درخواست مشاوره فرم ذیل را تکمیل نموده تا کارشناسان ما در کوتاه ترین زمان با شما تماس بگیرند.