شرکت های معتمد سامانه مودیان چه کاری انجام می دهند؟

شرکت های معتمد سامانه مودیان

شرکت های معتمد سامانه مودیان را بشناسید

شرکت های معتمد سامانه مودیان رابط شما با سازمان امور مالیاتی هستند. بعد از اجرایی شدن قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان، سازمان امور مالیاتی کشور برای تسهیل امور ارسال این صورتحساب های ویژه، به چند شرکت واسطه مجوز رسمی داد و آنها را به عنوان شرکت معتمد معرفی کرد.

مودیان و مشمولین پرداخت مالیات می توانند به جای مراجعه مستقیم به سامانه، از خدمات این شرکت های معتمد استفاده کنند.

در این مقاله از وال بیل قصد داریم بیشتر در مورد شرکت های معتمد سامانه مودیان ، انواع و کارایی آنها با شما صحبت کنیم. با ما همراه باشید.

شرکت‌های معتمد سامانه مودیان چه شرکت‌هایی هستند؟

بر اساس ماده ۱۶۹ قانون مالیات های مستقیم و قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان، از این پس تمامی مودیان و مشمولین پرداخت مالیات موظفند صورتحساب های الکترونیکی معاملات خود را برای سامانه مودیان دولت ارسال کنند. اینکار علاوه بر تسهیل روند ارسال صورت های مالیاتی برای کاربران، باعث جلوگیری از فرارها و تخلفات مالیاتی نیز شده و با بازگرداندن سرمایه های انباشت شده باعث کنترل تورم خواهد شد.

برای آشنایی بیشتر توصیه می کنیم مقاله همه چیز در مورد سامانه مودیان را مطالعه کنید.

اما از آنجایی که صدور و ارسال صورتحساب های الکترونیکی از طریق سامانه های دولتی دشواری ها و پیچیدگی های زیادی داشته و عملا به دانش و مهارت IT نیاز دارد، سازمان امور مالیاتی چند شرکت را به عنوان شرکت های معتمد دارای مجوز رسمی معرفی کرده است.

منظور از شرکت های معتمد سامانه مودیان، شرکت هایی هستند که مجوز رسمی برای صدور، ثبت و انتقال صورتحساب های الکترونیکی شما در سامانه مودیان را دارند. این شرکت ها دارای یک کلید خصوصی هستند که می توانند با استفاده از ان صورتحساب های الکترونیکی شما را برای سامانه مودیان ارسال کنند. کارمندان این شرکت ها معمولا توسط خود سازمان امور مالیاتی آموزش دیده اند و در صدور و ارسال صورتحساب های الکترونیکی به صورت صحیح و استاندارد مهارت دارند.

بنابراین به جای تحمل دردسرهای ارسال شخصی صورتحساب های الکترونیکی در سامانه مودیان و صرف وقت و انرژی زیاد بر سر این موضوع، شما می توانید با پرداخت هزینه های لازم، با یکی از این شرکت های معتمد همکاری کنید. به این صورت که فاکتور و صورتحساب های خود را برای آنان ارسال کنید تا خودشان این صورتحساب ها را داخل کارپوشه شما در سامانه مودیان ثبت و ارسال کنند.

شرکت های معتمد سامانه مودیان
شرکت های معتمد سامانه مودیان

وظایف شرکت های معتمد سامانه مودیان

شرکت های معتمد مالیاتی بر اساس نوع شرکت وظایف متفاوتی از هم دارند. اما به صورت کلی تمامی شرکت های معتمد سامانه مودیان خدمات زیر را برای شما انجام می دهند:

  • جمع آوری، نگهداری، تبدیل و صدور صورتحساب های الکترونیکی کاربران
  • ارائه گزارش های منظم به سازمان امور مالیاتی
  • تسهیل روند ثبت نام در سامانه مودیان، دریافت کلیدهای عمومی و  خصوصی و تکمیل کارپوشه مودی
  • ارسال صورتحساب های الکترونیکی به سامانه مودیان
  • آموزش قواعد و قوانین مالیاتی به مودیان
  • ارائه خدمات مشاوره به مودی و رفع ایرادات و اشکالات او

قوانین مربوط به شرکت های معتمد سامانه مودیان

بر اساس قوانین اعلام شده توسط سازمان امور مالیاتی کشور، تمامی مالیات دهندگان موظفند در سامانه مودیان دولت ثبت نام کرده و کارپوشه (حساب کاربری) شخصی خود را ایجاد کنند. بر اساس ماده ۲۶ قانون سازمان مالیات، چنانچه مودی در ثبت، صدور یا ارسال صورتحساب الکترونیکی خود در سامانه مودیان با مشکل جدی مواجه شد، می تواند از خدمات شرکت های معتمد استفاده کند.

شرایط، وظایف و تعرفه های شرکت های معتمد سامانه مودیان بر اساس آیین نامه های منتشر شده توسط وزیر امور اقتصاد و دارایی تعیین می شود. لذا هیچ شرکت معتمدی حق ندارد خارج از چهارچوب این قوانین، شرایط و ضوابط خاص خودش ار تعریف کند.

کارگروه راهبری سازمان مودیان نیز تشکیل شده تا هر شش ماه یکبار گزارشی از عملکرد این شرکت ها را به کمسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی ارائه دهد. شرکت هایی که قصد دارند خود را به عنوان متعمد معرفی کنند، طبق قانون باید مراحل زیر را طی کنند:

  • متقاضی ثبت شرکت معتمد باید درخواست خود را به صورت کتبی به سازمان امور مالیاتی ارائه دهد.
  • سازمان امور مالیاتی این مدارک را ظرف دو هفته بررسی کرده و در صورت تأیید به شرکت مورد نظر اطلاع رسانی می کند.
  • در صورت تأیید مجوز اولیه، متقاضی شش ماه فرصت دارد تا کارهای لازم برای صدور مجوز رسمی را انجام دهد.
  • بعد از صدور مجوز رسمی نیز متقاضی یک ماه فرصت دارد تا شرکت را راه اندازی کند.
  • چنانچه متقاضی نتواند در این مهلت شرکت را راه اندازی کند، مجوز او طبق ماده ۳۴ قانون لغو خواهد شد.

انواع شرکت های معتمد سامانه مودیان

شرکت های معتمد سامانه مودیان را می توان بر اساس وظیفه و مجوزی که دارند به سه نوع مختلف تقسیم بندی کرد. اگر قصد همکاری با شرکت های معتمد را دارید، بهتر است هرکدام از انواع آنها را بشناسید.

شرکت‌ های معتمد نوع ۱

شرکت های معتمد نوع ۱ رایجترین گروه از شرکت های معتمد هستند که عملا تمام امور مربوط به صورتحساب های الکترونیکی را برای شما انجام می دهند. از ثبت و صدور صورتحساب های الکترونیکی گرفته تا ارسال و پیگیری آنها. وظایف شرکت های معتمد نوع ۱ به شرح زیر است:

  • جمع‌آوری و نگهداری از صورتحساب های الکترونیکی مودی
  • صدور صورتحساب مودی در سامانه مودیان
  • ارسال صورتحساب الکترونیکی به سامانه مودیان
  • گزارش عملکرد مالیاتی به سازمان امور مالیاتی
  • ارائه تمام خدمات مورد تأیید سازمان امور مالیاتی

شرکت ‌های معتمد نوع ۲

دسته دوم از شرکت های معتمد سامانه مودیان بیشتر در زمینه آموزش قواعد و قوانین مالیاتی و کار با سامانه مودیان فعالیت دارند. این شرکت ها مجوز کار عملی ندارند و بیشتر برای آموزش تأسیس شده اند.

شرکت ‌های معتمد نوع ۳

شرکت های معتمد مالیاتی نوع ۳ اکثرا برای ارائه خدمات مشاوره و رفع ایراد مودیان در کار با سیستم مالیاتی بنا شده اند. البته این نوع شرکت ها در صورت موافقت و تأیید سازمان می توانند خدمات نگهداری از دفاتر و اسناد مالیاتی را نیز ارائه کنند.

برای آشنایی بیشتر توصیه می کنیم مقاله نحوه ارسال صورتحساب الکترونیکی را مطالعه کنید.

تعرفه شرکت ‌های معتمد سامانه مودیان

طبق مصوبه سال ۱۴۰۲ قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان، شرکت های معتمد واسطه به اندازه یک در هزار مبلغ مالیات و ارزش افزوده صورتحساب ها را به عنوان دستمزد از مودی دریافت می کنند. البته با توجه به نوع مجوز و حجم خدماتی که مودی از شرکت معتمد طلب می کند، این مبلغ می تواند کمتر یا بیشتر هم باشد.

علاوه بر این، شرکت های معتمدی که به صورت حضوری فعالیت می کنند، اغلب هزینه بیشتری از شرکت های آنلاین از مودی دریافت خواهند کرد.

علاوه بر شرکت های معتمد، شما می توانید از نرم افزارها و پنل های آنلاینی که api واسط به شما ارائه می دهند نیز استفاده کنید. استفاده از این پنل ها و نرم افزارهای آنلاین واسط عملا هزینه بسیار کمتری برای شما خواهد داشت. پنل وال بیل با ارائه یک API رابط که مستقیما به سامانه مودیان متصل است، عملا همان خدمات شرکت های معتمد را به شما ارائه می کند. با استفاده از این پنل با چند کلیک ساده می توانید کار صدور و ارسال صورتحساب های الکترونیکی خود را انجام دهید.

علاوه بر این، می توانید از ماژول های تکمیلی وال بیل که نرم افزار حسابداری شما را به سامانه مودیان متصل می کند استفاده کنید.

وال بیل به شما ضمانت عودت وجه داده و دماتش را تضمین می کند. همچنین تخفیف های ماهانه برای شما در نظر گرفته و در صورت معرفی پنل، تخفیف های پله‌کانی نیز به شما ارائه می دهد.

برای آشنایی بیشتر با خدمات وال بیل به این صفحه مراجعه کنید.

شرکت های معتمد سامانه مودیان
شرکت های معتمد سامانه مودیان

شرکت های معتمد را از کجا پیدا کنیم؟

داشتن مجوزهای رسمی باعث شده تا پیدا کردن این شرکت ها اصولا کار سختی نباشد. علاوه بر آن، سازمان امور مالیاتی هر ساله فهرستی از شرکت های معتمد مالیات ارائه می کند. شرکت های معتمد سامانه مودیان که در فهرست سازمان امور مالیاتی قرار دارند عبارتند از:

شرکت های معتمد نوع ۱:

  • شرکت داده کاوی اول سام
  • شرکت داده‌ پردازی کیسان
  • شرکت داده پردازی تیس

شرکت های معتمد نوع ۲ و ۳:

  • شرکت دیان همراه فردا

شرکت‌های معتمد چگونه صورتحساب الکترونیکی را ارسال می‌کنند؟

برای همکاری با شرکت‌های معتمد چند راهکار پیش روی شما وجود دارد.

برخی از این شرکت ها دارای یک پنل رابط هستند که مستقیماً به سامانه مودیان متصل می‌شود. شما می‌توانید از طریق این پنل صورتحساب‌های معاملات خود را ثبت کرده و با استفاده از کلید شخصی، آن را در کارپوشه سامانه مودیان ثبت کنید.

اما اغلب این شرکت‌ها از طریق فایل‌های اکسل فعالیت می‌کنند. به این صورت که قالب های آماده‌ای برای هر یک از الگوهای صورتحساب الکترونیکی در اختیار شما قرار می‌دهند و شما صورتحساب معاملات خود را داخل ستون‌های آن وارد می‌کنید. سپس در قالب بسته‌های 1 تا 100 تایی برای شرکت معتمد ارسال می‌کنید، و آنها آن را در قالب یک صورتحساب استاندارد با استفاده از کلید مالیاتی شخصی خود در کارپوشه سامانه مودیان شما ثبت می‌کنند.

از طرف دیگر برخی از شرکت‌های واسط مانند وال بیل هم وجود دارند که طی همکاری با شرکت‌های معتمد، همین کار را برای شما انجام می‌دهند. شما هم می‌توانید صورتحساب‌های الکترونیکی خود را آب استفاده از پنل وال بیل صادر و ارسال کنید، هم می‌توانید فایل اکسل صورتحساب الکترونیکی خود را برای شرکت بفرستید، تا وال بیل آن را با کد مالیاتی شما در سامانه مودیان ثبت کند.

برای ارسال فایل صورتحساب الکترونیکی از طریق وال بیل به این صفحه مراجعه کنید.

جمع بندی

مودیان مالیاتی می توانند برای دور زدن سختی ها و پیچیدگی های کار با سامانه مودیان، از خدمات شرکت های معتمد سامانه مودیان که سازمان امور مالیاتی به آنها مجوز رسمی داده است استفاده کنند. این شرکت ها به عنوان یک پل ارتباطی تمامی امور مربوط به تبدیل، صدور و ارسال صورتحساب های الکترونیکی شما در سامانه مودیان را انجام می دهند.

سوالات متداول

. هزینه کار با پنل وال بیل چقدر است؟

وال بیل به دو صورت درصدی و دریافت حق اشتراک ماهانه با مودیان همکاری می کند.

. آیا برای ارسال صورتحساب حتما به شرکت های معتمد نیاز داریم؟

خیر، اگر دانش کافی برای کار با سامانه های دولتی را داشته باشید، خودتان می توانید شخصا تمام صورتحساب های الکترونیکی خود را از این طریق ثبت و ارسال کنید. اما از آنجایی که فرمت های استاندارد این صورتحساب ها پیچیدگی زیادی دارد و کار با سامانه وقتگیر و طاقت فرسا است، می توانید با پرداخت مبلغی به عنوان دستمزد، از خدمات شرکت های معتمد استفاده کنید.

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

مطالب مرتبط

در صورت درخواست مشاوره فرم ذیل را تکمیل نموده تا کارشناسان ما در کوتاه ترین زمان با شما تماس بگیرند.