آیا با واحدهای اندازه گیری کالا و خدمات استاندارد که باید در صورتحساب الکترونیکی خود درج کنید آشنایی دارید؟
همانطور که در دیگر مقالات وال بیل اشاره کردیم، سازمان امور مالیاتی کشور بر اساس قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان، تمامی مشمولین پرداخت مالیات های مستقیم را از ابتدای سال 1402 مکلف کرده تا صورتحساب الکترونیکی معاملات خود را برای سیستم مرکزی اداره مالیات ارسال کنند.
طبیعی است که متخلفین، مشمول پرداخت جرایم بعضا سنگین خواهند بود.
برای آشنایی کامل با قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان، می توانید این مقاله و در ادامه آن این مطلب را مطالعه کنید.
در کنار موضوعاتی مانند شناسه کالا، مودیان باید در صورتحساب ارسالی خود واحدهای اندازه گیری کالا و خدمات را نیز لحاظ کنند.
در این مطلب قصد داریم به تمامی واحدهای اندازه گیری کالا و خدمات که به صورت رسمی توسط سازمان امور مالیاتی و وزارت صمت معرفی شده اند اشاره کنیم. با وبلاگ وال بیل ما همراه باشید.
صورتحساب الکترونیکی
صورتحساب های الکترونیکی انواع مختلفی دارند و شیوه های ارسال آنها نیز با هم تفاوت می کند.
شما می توانید برای آشنایی با انواع صورتحساب الکترونیکی به این صفحه مراجعه کنید.
علاوه بر این، الگوهای مختلفی هم برای هرکدام از انواع صورتحساب الکترونیکی تعریف شده. شما به عنوان مودی، ابتدا باید بررسی کنید که کدام نوع از صورتحساب الکترونیکی را باید برای سامانه مودیان ارسال کنید.
در این میان شرکت های نرم افزاری واسطی مانند وال بیل هم هستند که می توانید فایل اکسل صورتحساب های خود را برای آنان ارسال کنید. وال بیل فایل ارسالی شما را در قالب یک صورتحساب الکترونیکی استاندارد در آورده و برای سامانه مودیان ارسال می کند. همچنین با استفاده از پنل وال بیل می توانید به سامانه مودیان متصل شده، و خودتان مستقیما صورتحساب های الکترونیکی خود را ارسال کنید. علاوه بر این، می توانید کلیدهای عمومی و شخصی خود را (که برای صدور و ارسال صورتحساب الکترونیکی به آنها احتیاج دارید) به ساده ترین روش ممکن از وال بیل دریافت کنید.
برای دریافت فایل اکسل ارسال صورتحساب الکترونیکی به وال بیل و آموزش نحوه پر کردن آن، اینجا را کلیک کنید.
واحدهای اندازه گیری
شما باید به ازای هر کالا یا خدماتی که در صورتحساب الکترونیکی خود ذکر می کنید، یک واحد اندازه گیری تعریف نمایید. طبیعی است که هر کالا یا خدمات، واحد اندازه گیری خاص خودش را دارد. برخی از فروشگاه ها هستند که با واحدهای اندازه گیری کالا و خدمات محدودی کار می کنند، اما برخی دیگر از فروشگاه ها، با واحدهای گوناگونی طرف هستند.
سازمان امور مالیاتی 84 واحد اندازه گیری استاندارد و رایج را طی جداولی تعریف و منتشر نموده است. هرکدام از این واحدهای اندازه گیری کالا و خدمات یک شناسه چهار رقمی دارد. زمانی که به صورت دستی و شخصی صورتحساب الکترونیکی را در سامانه مودیان صادر و ارسال می کنید، باید کد شناسه مربوط به واحد اندازه گیری را وارد نمایید.
چنانچه صورتحساب های الکترونیکی خود را از طریق وال بیل ارسال کنید، تنها ذکر نام واحد اندازه گیری کافیست. چراکه وال بیل در صورتحساب تبدیل شده ارسالی از طرف شما، به صورت اتوماتیک واحدهای اندازه گیری کالا و خدمات ذکر شده را به شناسه عددی تغییر می دهد.
واحدهای اندازه گیری کالا و خدمات که توسط سازمان امور مالیاتی معرفی شده اند عبارتند از:
جمع بندی
ضروری است که وقتی کالا یا خدماتی را داخل صورتحساب الکترونیکی خود وارد می کنید، واحد اندازه گیری آن را به درستی ثبت نمایید. در این مطلب سعی کردیم واحدهای اندازه گیری کالا و خدمات صورتحساب الکترونیکی را به شما نشان دهیم. امیدواریم این مطلب برای شما مفید بوده باشد.
سوالات متداول
· آیا پر کردن فیلد واحدهای اندازه گیری کالا و خدمات ضروری است؟
بله، واحد اندازه گیری صحیح کالا یا خدمات مورد ارائه شما باید حتما در صورتحساب الکترونیکی ثبت شود. همچنین در فایلی که برای شرکت های واسط مانند وال بیل ارسال می کنید نیز، درج این واحد ضروری است.
· اگر واحد اندازه گیری در جدول نبود چه کنیم؟
تقریبا تمامی واحدهای اندازه گیری کالا و خدمات رایج در این جداول درج شده اند. اما چنانچه از واحد اندازه گیری خاصی استفاده می کنید که در این جدول نبود، باید از صنف خود بخواهید تا آن واحد را به صورت رسمی در بانک اطلاعاتی سازمان امور مالیاتی ثبت کرده و شناسه چهار رقمی آن را دریافت و ارائه کند.
· در کدام صورتحساب ها باید واحد اندازه گیری ار مشخص کنیم؟
تفاوتی ندارد که صورتحساب الکترونیکی نوع اول را صادر و ارسال کرده اید یا نوع دوم. برای صدور هر نوع صورتحساب الکترونیکی باید حتما واحد اندازه گیری کالا یا خدمات مورد معامله را به صورت دقیق ذکر کنید. ثبت اشتباه واحد اندازه گیری نه تنها می تواند باعث عدم پذیرش صورتحساب شما شود، بلکه می تواند منجر به اشتباه در محاسبه مالیاتی شده و مبلغ مالیاتی بیشتری را به شما محول کند.
البته از آنجایی که صورتحساب های الکترونیکی نوع سوم به صورت اتوماتیک ارسال شده و تنها مبلغ تراکنش و اطلاعات کلی فروشنده در آن ذکر می شود، نیازی به درج واحد اندازه گیری ندارد.