مستندات API

API مخفف عبارت Application Programming Interface، به معنی “رابط برنامه نویسی نرم افزاری” است.

پنل وال بیل خدمات واسطه گری برای مدیریت صورتحساب های الکترونیکی را از طریق یک API انجام می دهد. برای این که به درک بهتری از API دست پیدا کنید، باید آن را مانند منوی یک رستوران در نظر بگیرید.

زمانی که به یک رستوران مراجعه می کنید، با رفتن به آشپزخانه، نگاه کردن به فرآیند کار هر یک از آشپز ها، مواد اولیه موجود و غیره، غذای مورد نظر خود را انتخاب نمی کنید! بلکه منو را می گیرید.

منوی رستوران مانند یک API نرم افزاری عمل می کند. شما از طریق منو، غذا و توضیحات مربوط به آن را مشاهده می کنید. سپس غذای  مورد نظر را انتخاب کرده و در فرآیندی که شما شاهد آن نخواهید بود، غذا در آشپزخانه آماده شده و سپس برای شما سرو می شود.

APIها در واقع اپلیکیشن ها یا کدهای نرم افزاری رابط هستند. به عنوان مثال وقتی در سایت یک شرکت نقشه مکان دقیق آن شرکت را روی  Google Maps مشاهده می کنید، آن شرکت در حال استفاده از API Google Maps برای نمایش مکان خود روی نقشه ای است که داخل آن سایت قرار گرفته است.

گوگل این API را در اختیار برنامه‌نویسان و طراحان سایت قرار می دهد تا بتوانند با استفاده از این رابط نقشه مکان مورد نظر خود را داخل سایت خودشان بارگذاری کنند. اگر این API وجود نداشت، هر سایت یا اپلیکیشنی باید برای نمایش موقعیت مکانی خود یک نقشه جدید طراحی می کرد!

خدمات آنلاین بسیار متنوعی وجود دارند که API ارائه می دهند.

به عنوان مثال وقتی از طریق فیسبوک، گوگل یا حساب توییتر (ایکس) خود داخل یک سایت لاگین می کنید، در حال استفاده از یک رابط برنامه نویسی نرم افزاری (API) هستید.

API

کاربرد API

APIها می‌توانند اهداف مختلفی داشته باشند. در اغلب موارد از APIها برای ساده‌سازی یا تسریع روند توسعه نرم افزارها استفاده می شود. برنامه نویسان می توانند با استفاده از یک API عملکردهای مختلفی را از یک تأمین کننده (Provider) دیگر دریافت کرده و به پاسخ (Solution) خود اضافه کنند.

APIها یک نرم افزار را به نرم افزار منبع دیگری متصل می کنند. API مانند یک لایه انتزاعی بین دو سیستم عمل می‌کند که پیچیدگی ها و جزئیات روند کاری سیستم دوم (منبع) را پنهان می نماید.

پنل وال بیل در واقع یک API متصل به سامانه سازمان امور مالیاتی است. شما با استفاده از API وال بیل عملا با استفاده از یک نرم افزار آنلاین و در بستری ساده، تمامی عملیات های مالیاتی مربوط به صورتحساب های الکترونیکی خود را انجام می دهید، بدون اینکه نیاز داشته باشید درگیر پیچیدگی های کار با خود سامانه شوید.

API وال بیل مانند یک رابط ثالث به کد منبع سامانه سازمان امور مالیاتی متصل شده و روند ارائه خدمات این سامانه را برای کاربران ساده سازی و تسریع می کند.

API

مستندات API چیست؟

APIها در بعضی از مواقع به عنوان قراردادی در نظر گرفته می شوند که در ساختار آنها مستندات مورد توافق طرفین ذکر می شود.

به عنوان مثال نرم افزار طرف اول یک درخواست از راه دور را با ساختار ویژه ای ارسال می کند، و نرم افزار طرف دوم به آن پاسخ می دهد.

مستندات API در واقع راهنمای برنامه نویسان در مورد نحوه کار کردن با API و استفاده از خدمات منبع است و تمامی اطلاعات لازم را در اختیار آن‌ها قرار می دهد.

تفاوتی ندارد که API چه فرصت هایی را برای ساده سازی یا تسریع روند توسعه نرم افزارها ایجاد می کند، چنانچه توسعه دهنده نداند که چگونه به بهترین شکل از آن استفاده کند، API بلااستفاده باقی می ماند.

اما اگر مستندات API به خوبی نوشته شده باشد، می تواند مزیت های فراوانی داشته باشد. بهترین مستندات API آن‌هایی هستند که ساختار منظمی داشته باشند و نحوه استفاده و ادغام با API را به ساده ترین شکل ممکن توضیح بدهند.

API

مستندات API در واقع راهنمای مرجع و حاوی تمام اطلاعات مورد نیاز (از جمله تابع ها، کلاس ها، انواع بازگشت ها و آرگومان ها) درباره API است.

مهمترین محتواهایی که باعث ارزش بیشتر مستندات API می شوند عبارتند از:

  • آموزش ها
  • A Quick Start Guide (راهنمای شروع سریع)
  • Authentication Information (اطلاعات مربوط به احراز هویت)
  • Explanations for Every API Call Request (توضیحاتی برای هر درخواست تماس)
  • نمونه هایی از درخواست های ارسالی و بازگشتی
  • توضیح مناسب پاسخ ها، هشدارها، پیام های خطا و غیره
  • نمونه های SDK که نحوه دسترسی به منبع را مشخص می کنند
  • نمونه کدهایی برای هرکدام از زبان های برنامه نویسی محبوب
API

انواع API بر اساس کاربرد

APIها را می توان بر اساس نوع استفاده یا کاربردشان به 4 گروه مختتلف تقسیم بندی کرد:

 

  1. Database API (پایگاه داده)
  2. OS API (سیستم عامل)
  3. Remote API (از راه دور)
  4. Web API (وب)

API وال بیل از نوع Web API است. APIهای وب رایج‌ترین نوع API هستند که داده های خوانش پذیر به وسیله ماشین را در کنار فرآیند انتقال عملکرد، بین سیستم های مبتنی بر وبی که با معماری کلاینت سرور طراحی شده اند ارائه می کنند.

APIهای وب درخواست ها را از یک وب اپلیکیشن (مانند پنل وال بیل) دریافت کرده و با استفاده از پروتکل های خاصی پاسخ آن را از سرورهای HTTP ارائه می کند.

توسعه دهندگان نرم افزاری می توانند از API وب برای گسترش عملکرد وب اپلیکیشن ها یا وب سایت هایشان استفاده کنند.