آموزش ثبت نام در سامانه مودیان

ثبت نام در سامانه مودیان

آیا با مراحل ثبت نام در سامانه مودیان آشنایی دارید؟

سازمان امور مالیاتی کشور با راه اندازی سامانه مودیان قصد دارد تا مسیر ارسال و بررسی صورتحساب های مالیاتی مودیان را تسهیل کرده و روند پیگیری مالیاتی را در کشور سیستماتیک کند. در این راستا بر اساس قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان، تمامی مشمولین پرداخت مالیات باید در سامانه مودیان ثبت نام کرده و صورتحساب الکترونیکی معاملات خود را از طریق کارپوشه این سامانه برای سازمان امور مالیاتی ارسال کنند.

همچنین مودیان موظفند با دریافت کد مالیاتی، دستگاه های کارتخوان و درگاه های پرداخت خود را به سامانه مودیان متصل کنند تا رسید این دستگاه ها و درگاه های پرداخت به صورت اتوماتیک به عنوان صورتحساب الکترونیکی معتبر برای آنها ثبت شود.

برای آشنایی بیشتر توصیه می کنیم مقاله همه چیز درباره صورتحساب الکترونیکی را مطالعه نمایید.

در این مطلب قصد داریم تا به آموزش ثبت نام در سامانه مودیان بپردازیم و مرحله به مرحله آن را برای شما توضیح دهیم. با وال بیل همراه باشید.

مراحل ثبت نام در سامانه مودیان

ثبت نام در سامانه مودیان به صورت کلی به 5 مرحله تقسیم بندی می شود:

  1. ثبت نام در نظام مالیاتی
  2. دریافت گواهی امضای الکترونیکی (کلید عمومی)
  3. دریافت شناسه یکتای حافظه مالیاتی (کلید شخصی)
  4. دریافت شناسه کالاها و خدمات
  5. تکمیل ثبت نام در سامانه مودیان

در ادامه هرکدام از این مراحل را به صورت کامل توضیخ می دهیم:

مرحله اول: ثبت نام در نظام مالیاتی

برخلاف روال رایج برای ثبت نام در سایر سامانه های دولتی و مالیاتی، برای ثبت نام در سامانه مودیان تنها کد ملی و احراز هویت کافی نیست.

 پیش‌نیاز ثبت نام در سامانه مودیان این است که از قبل در سامانه نظام مالیاتی ثبت نام کرده باشید. تنها با ثبت نام در نظام مالیاتی است که می توانید کارپوشه خود را در سامانه مودیان ایجاد کنید.

جهت ثبت نام در سامانه نظام مالیاتی و تشکیل دادن پرونده مالیاتی باید به درگاه ملی خدمات الکترونیک سازمان امور مالیاتی به نشانی my.tax.gov.ir مراجعه کنید.

پس از ورود به این درگاه باید از سربرگ “دریافت اطلاعات کاربری” در سیستم نظام مالیاتی کشور ثبت نام کرده و خود را به عنوان یک مودی مالیاتی معرفی کنید.

چنانچه کالا یا خدمات مورد ارائه شما مشمول ارزش افزوده باشد، حتما قبل از ایجاد کارپوشه در سامانه مودیان، باید فرآیندهای مربوط به “ثبت نام ارزش افزوده” را نیز به صورت کامل طی کنید.

اگر افرادی به عنوان کارمند یا کارگر شما مشغول به فعالیت هستند، ارسال لیست بیمه یکی از تکالیف مهم قانونی شما به شمار می رود.

کارفرمایان برای رد کردن بیمه کارکنان خود می‌توانند به سایت سازمان تأمین اجتماعی به آدرس es.tamin.ir مراجعه کنند.

مرحله دوم: دریافت گواهی امضای الکترونیکی

یکی دیگر از مهمترین مراحلی که باید برای ثبت نام در سامانه مودیان طی کنید، دریافت گواهی امضای الکترونیکی یا کلید عمومی مالیاتی است.

برای دریافت گواهی امضای الکترونیکی ابتدا باید وارد وبسایت gica.ir شده و روی گزینه “درخواست صدور گواهی امضای الکترونیکی” کلیک کنید.

بعد از کامل کردن فرم های مورد درخواست و احراز هویت، یک کد رهگیری برای شما ارسال می شود. شما باید این کد رهگیری را به یکی از دفاتر پیشخوان دولت مجاز برده و توکن حاوی امضای الکترونیکی خود را دریافت کنید. این توکن در واقع یک فایل CSR است.

گواهی امضای الکترونیکی همانطور که از نامش هم پیداست، امضای دیجیتالی شخصی شماست که برای انجام فرآیندهای مالی الکترونیکی مختلفی به آن نیاز پیدا خواهید کرد.

برای آموزش گام به گام دریافت گواهی امضای الکترونیکی به این صفحه مراجعه کنید.

شما می توانید با استفاده از پنل وال بیل بدون نیاز به تحمل دردسرهای متعدد روش مستقیم، در سریع‌ ترین زمان ممکن گواهی امضای الکترونیکی خود را دریافت کنید.

ثبت نام در سامانه مودیان
ثبت نام در سامانه مودیان

مرحله سوم: دریافت شناسه یکتای حافظه مالیاتی

شناسه یکتای حافظه مالیاتی چیزی مانند شماره شناسنامه مالیاتی شما در سامانه های الکترونیکی است. این شناسه یک کد 6 رقمی منحصر به فرد است که به هریک از حافظه های مالیاتی اختصاص داده می شود.

شناسه یکتای حافظه مالیاتی بخشی از کد مالیاتی 22 رقمی است که برای هریک از صورتحساب های االکترونیکی به صورت مجزا صادر می شود.

برای دریافت شناسه یکتای حافظه مالیاتی، ابتدا باید کلید عمومی (گواهی امضای الکترونیکی) که در مرحله قبل دریافت کرده اید را در کارپوشه سامانه مودیان وارد کنید.

پس از دریافت شناسه یکای حافظه مالیاتی باید به یکی از دفاتر پیشخوان دولت مراجعه کرده و توکن سامانه مودیان را تحویل بگیرید.

برای آشنایی بیشتر توصیه می کنیم مقاله آموزش دریافت شناسه یکتای حافظه مالیاتی را مطالعه کنید.

وال بیل همچنین می تواند فرآیند دریافت شناسه یکتای حافظه مالیاتی را برای شما تسهیل کرده و در سریع ترین زمان ممکن آن را صادر کند.

مرحله چهارم: دریافت شناسه کالاها و خدمات

در زمان صدور صورتحساب الکترونیکی شما حتما باید شناسه استاندارد کالا یا خدماتی که ارائه می کنید را ذکر نمایید. سازمان امور مالیاتی کدهای شناسایی مربوط به کالا و خدمات را از طریق سامانه  stuffid.tax.gov.ir در اختیار عموم مودیان قرار داده است.

در این سامانه بیش از 34 هزار کالا و خدمات شناسه گذاری شده اند.

برای دریافت شناسه های کالا و خدمات توصیه می کنیم به این مقاله مراجعه کنید.

نکته : چنانچه کالا یا خدمات مورد ارائه شما فاقد شناسه رسمی بود باید از طریق ثبت نام در سامانه جامع تجارت ایران شناسه جدیدی برای آن ثبت کنید.

مرحله پنجم: تکمیل ثبت نام در سامانه مودیان

با طی کردن مراحل فوق تمامی پیش‌نیازهای لازم را به دست آورده و آماده تکمیل مراحل ثبت نام در سامانه مودیان هستید.

برای تکمیل ثبت نام در سامانه مودیان کافیست :

  • وارد سایت my.tax.gov.ir شده و روی دکمه “ثبت نام” کلیک کنید. حال با وارد کردن کد ملی (برای اشخاص حقیقی) یا شناسه ملی (برای اشخاص حقوقی) و سپس کد امنیتی تصویری می توانید به سادگی وارد سامانه شوید.
  • بعد از ورود به سایت روی گزینه “عضویت در سامانه مودیان و ایجاد کارپوشه” کلیک کنید.
  • بعد از آن نام کاربری و رمز عبور شما برای شماره تلفن همراهی که اعلام کرده اید ارسال می شود.

نکته : شماره همراه حتما باید به نام خود مودی باشد.

  • حال وارد سایت tp.tax.gov.ir شده با وارد کردن نام کاربری و رمز عبور موقتی، وارد کارپوشه شخصی خود شوید.
  • چنانچه بعد از ورود به کارپوشه پرونده مالیاتی خود را مشاهده نکردید، به معنای آن است که ثبت نام مالیاتی یا ثبت نام ارزش افزوده شما در سامانه نهایی نشده است.
آموزش ثبت نام در سامانه مودیان

جمع‌ بندی

در این مقاله سعی کردیم به صورت گام‌به‌گام تمامی مراحل ثبت نام در سامانه مودیان جهت صدور و ارسال صورتحساب های الکترونیکی را به شما آموزش دهیم. شما می توانید تمامی این مراحل و تمامی مراحل لازم برای ارسال صورتحساب الکترونیکی را به واسطه وال بیل بسیار ساده تر طی کنید.

سوالات متداول

·         آخرین مهلت ثبت نام در سامانه مودیان چه زمانی است؟

مهلت ثبت نام در سامانه مودیان برای گروه های شغلی مختلف متفاوت است. گرچه اجرای این قانون از ابتدای فروردین 1402 آغاز شده اما آخرین مهلت ثبت نام در سامانه مودیان 1402/10/1 تعیین شده است.

·         چه کسانی باید در سامانه مودیان ثبت نام کنند؟

تمامی مشمولین قانون مالیات های مستقیم اعم از اشخاص حقیقی و حقوقی و تمامی مشاغل صنفی و غیر صنفی موظف به ثبت نام سامانه مودیان هستند.

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

مطالب مرتبط

در صورت درخواست مشاوره فرم ذیل را تکمیل نموده تا کارشناسان ما در کوتاه ترین زمان با شما تماس بگیرند.