سؤالات متداول
وال بیل یک شرکت نرم افزاری واسطه است که به صورت قانونی کار ارسال و ثبت صورتحسابهای الکترونیکی مالیاتی در کارپوشه شخصی سامانه مودیان شما را انجام میدهد. شما به دو صورت میتوانید از خدمات وال بیل در این راستا استفاده کنید :
1. استفاده مستقیم از پنل وال بیل – نرم افزار آنلاین وال بیل یک محیط ساده با کاربری آسان را در اختیار شما قرار داده است که میتوانید به جای مراجعه به سامانه مودیان، از طریق این بستر مستقیماً نسبت به ارسال صورتحساب الکترونیکی اقدام نمایید.
2. ارسال فایل اکسل – شما همچنین میتوانید به جای استفاده از نرم افزار و سامانه، صورتحسابهای خود را در قالب فایلهای اکسل استاندارد آماده کرده و برای وال بیل بفرستید تا در موعدهای مقرر نسبت به ثبت آنها در سامانه مودیان اقدام کند.
مدل فروش API ثبت صورتحساب الکترونیکی معاملات توسط وال بیل به صورت است:
- به ۲ روش پکیج های زمانی و تعدادی قابل تهیه می باشد.
- پکیج های زمانی به صورت ماهیانه تعداد مشخصی فاکتور قابل ثبت می باشد.
- پکیج های تعدادی امکان ثبت تعداد مشخصی فاکتور در طی سال را دارد.
علاوه بر آن ماژول های تکمیلی نیز قابل ارایه می باشد.
شما میتوانید وایت لیبل وال بیل را نیز خریداری کنید. وال بیل پنل رابط خود را در اختیار شرکت شما قرار میدهد تا با نام و عنوان خودتان، سرویس وال بیل را در قالب برند شخصی خود ارائه کنید.
بله، API وال بیل سازگاری خوبی با نرم افزارهای حسابداری رایج در ایران دارد.
با هوشمند سازی نظام مالیاتی کشور، از این پس تمامی مودیان مشمول پرداخت مالیات، باید به جای ارسال اظهارنامهها و گزارشهای فصلی و سالانه، بعد از انجام هرگونه معامله نسبت به ثبت گزارش الکترونیکی آن در سامانه مودیان اقدام نمایند. دیگر ارسال صورتحسابهای کاغذی برای دولت پذیرفته نیست و مودیان فقط باید گزارشهای مالی خود را در قالب صورتحسابهای الکترونیکی ارسال نمایند.
سامانه مودیان یک سامانه دولتی بوده و بستری برای ثبت و ذخیره صورتحسابهای الکترونیکی است. تمامی صورتحسابهای مالیاتی در کارپوشه شخصی مودیان در این سامانه ثبت شده و از این طریق توسط سازمان امور مالیاتی قابل پیگیری هستند.
بر اساس قانون تمامی مودیان موظفند در این سامانه ثبت نام کنند.
این قانون که در سال 1398 تصویب و به دولت وقت ابلاغ شده شد، از سال 1402 مراحل اجرایی شدن خود را به صورت جدی آغاز کرد. بر اساس این قانون تمامی تراکنشهای مودیان مالیاتی تحت نظارت سیستم هوشمند سازمان امور مالیاتی قرار گرفته و تمامی صورتحساب الکترونیکی تمامی معاملات خرد و کلان باید در سامانه ثبت شوند.
این قانون با هدف تسهیل روند رسیدگی به پروندههای مالیاتی، جلوگیری از خطاهای انسانی، بازداری از رشوه و تخلف و مبارزه جدی با فرارهای مالیاتی اجرا شده است. مزایای این قانون به حدی زیاد است که دولت سهم زیادی از بودجه را، از محل درآمدهای مالیاتی پیش بینی کرده است.
بله، API وال بیل سازگاری خوبی با نرم افزارهای حسابداری رایج در ایران دارد.
کلید الکترونیکی یا فایل CSR در واقع یک نوع توکن مالیاتی بوده و از شناسههای ضروری برای ثبت نام در سامانه مودیان محسوب میشود.
در صورتحسابهای نوع 1 و 2 مودیان حدود یک هفته پس از هر معامله زمان دارند تا صورتحساب الکترونیکی آن را در سامانه ثبت نمایند. اما در صورتحسابهای الکترونیک نوع 3 که در واقع گزارش دستگاه کارتخوان به سامانه هستند، صورتحساب الکترونیکی بلافاصله بعد از هر تراکنش به صورت اتوماتیک در کارپوشه شما ثبت میشود.
علاوه بر ثبت صورتحسابهای الکترونیکی دستی (نوع 1 و 2 برای فروشهای عمده و الگوهای مالیاتی مختلف)، تراکنشهای انجام شده با دستگاههای کارتخوان نیز تحت رصد سازمان امور مالیاتی هستند. بر اساس قانون پایانههای فروشگاهی، از این پس تنها کارتخوان هایی معتبر هستند که به سامانه مودیان متصل بوده و صورتحساب الکترونیکی هر تراکنش را به صورت خودکار ثبت کنند. در صورت استفاده از کارتخوان های نامعتبر بدون کد مالیاتی، مؤدی مشمول تخلف و جریمه خواهد شد.
همچنان امکان استفاده از نرم افزار اکسل برای صدور صورتحساب مالیاتی وجود دارد اما این کار باید در قالبهای استاندارد و مشخصی که توسط مراجع دولتی تنظیم شده صورت بگیرد. شما میتوانید فایلهای اکسل صورتحساب الکترونیکی برای الگوهای مختلف کسب و کار را از این صفحه دانلود کنید.
هر صورتحساب الکترونیکی که ارسال میشود دارای یک شماره منحصر به فرد مالیاتی 22 رقمی است که حاوی شناسه یکتای حافظه مالیاتی، تاریخ ثبت، سریال داخلی و رقم کنترلی است.