اصلاحیه دستورالعمل اجرایی ماده 238 قانون مالیات‌ های مستقیم

اصلاحیه دستورالعمل اجرایی ماده 238 قانون مالیات‌ های مستقیم

به گزارش وال بیل، به نقل از رسانه مالیاتی ایران (intamedia.ir)، وزیر امور اقتصادی و دارایی دولت سیزدهم امروز، مورخ 1402/5/22 طی بیانیه‌ای، اصلاحیه‌های جدید قانون مالیات‌های مستقیم را اعلام کرد. این اصلاحیه‌ها مربوط به بندهای 1، 1-3 و 2-3 دستورالعمل اجرایی قانون مالیات‌های مستقیم اصلاحی، مصوب 1400/3/2 هستند. اصلاحیه‌های ابلاغ شده روی بندهای مذکور قانون مالیات‌های مستقیم (مربوط به صورتحساب اصلاحی) به شرح زیر است:

·         اصلاحیه بند (1) دستورالعمل اجرایی قانون مالیات‌های مستقیم اصلاحی:

کلیه مودیان مالیاتی پس از ابلاغ برگ تشخیص مالیات یا برگ اعلام نتیجه رسیدگی یا برگ مطالبه/ استرداد صادره، چنانچه نسبت به هر یک از آنها معترض باشند، باید ظرف مدت 30 روز از تاریخ ابلاغ اوراق مذکور با ارائه دلایل و اسناد و مدارک معتبر، کتباً از اداره امور مالیاتی ذیربط تقاضای رسیدگی مجدد نمایند.

علاوه بر این، مودیان مالیاتی می‌توانند در موعد مقرر مذکور، درخواست رسیدگی مجدد خود را به صورت الکترونیکی نیز از طریق سامانه خدمات الکترونیکی سازمان امور مالیاتی (www.tax.gov.ir) ارسال کنند. ارسال درخواست صورت الکترونیکی، به منزله ثبت درخواست مکتوب آنها در موعد مقرر برای رسیدگی مجدد خواهد بود.

مودیان مالیاتی همچنین می‌توانند همزمان با اعتراض به برگ تشخیص یا مطالبه مالیاتی، یکی از مراجع موضوع بند (۳) ماده ۲۴۴ قانون مالیات‌های مستقیم را به عنوان نماینده خود برای شرکت در جلسات هیأت حل اختلاف مالیاتی معرفی کنند.

اصلاحیه دستورالعمل اجرایی ماده 238 قانون مالیات‌ های مستقیم
اصلاحیه دستورالعمل اجرایی ماده 238 قانون مالیات‌ های مستقیم

·         اصلاحیه بند (1-3) دستورالعمل اجرایی قانون مالیات‌های مستقیم اصلاحی:

در مواردی که نظر مسئول یا مسئولان مربوطه دائر بر عدم پذیرش اعتراض مؤدی و یا رد مندرجات برگ تشخیص مالیات و حسب مورد برگ مطالبه/ استرداد باشد، باید ضمن درج نتیجه رسیدگی مجدد در سامانه مودیان، از طریق همین سامانه نیز نظر نهایی خود را به اطلاع مؤدی برسانند.

این اقدام مستلزم اعلام نظر مؤدی نیست. مگر اینکه نظر مسئول یا مسئولان مربوطه در خصوص عدم پذیرش اعتراض مؤدی، مورد قبول وی قرار گیرد، که در این حالت باید در زمان برگزاری جلسات حضوری با مؤدی مراتب پذیرش وی اخذ شده و در سامانه مودیان ثبت و بارگذاری شود.

در موارد برگزاری جلسات بدون حضور مؤدی نیز اعلام قبولی وی باید در بازه زمانی اجرای ماده ۲۳۸ قانون از طریق سامانه مودیان اعلام شود. در این شرایط پرونده از لحاظ درآمد مؤدی مالیاتی مختومه بوده و برگ قطعی مالیات از مأخذ مندرج در برگ تشخیص مطالبه صادر، و به صورت الکترونیکی به مؤدی ابلاغ خواهد شد.

·         اصلاحیه بند (2-3) دستورالعمل اجرایی قانون مالیات‌های مستقیم اصلاحی:

در صورت برگزاری جلسه حضوری با مؤدی، چنانچه نظر مسئول یا مسئولان مربوطه دائر بر تعدیل درآمد یا مأخذ مشمول مالیاتی باشد، باید ضمن درج نتیجه رسیدگی مجدد در سامانه مودیان، مراتب پذیرش یا عدم پذیرش مؤدی را از وی اخذ و در سامانه مودیان ثبت و بارگذاری شود.

در مواردی که جلسه رسیدگی مجدد بدون حضور مؤدی برگزار می‌شود، مسئول یا مسئولان مربوطه باید نتیجه رسیدگی مجدد را در سامانه مودیان ثبت کرده و از طریق ارسال پیامک به اطلاع مؤدی برسانند.

بدین وسیله مؤدی باید مراتب پذیرش یا عدم پذیرش خود را نسبت به درآمد یا مأخذ مشمول مالیات، ناشی از نتیجه رسیدگی مجدد مضبوط را در سامانه ثبت کرده و حداکثر تا آخرین روز مهلت اجرای ماده 238 قانون مزبور از طریق سامانه مودیان به اطلاع اداره امور مالیاتی برساند.

عدم اظهارنظر مؤدی در این خصوص به منزله عدم رفع اختلاف با اداره امور مالیاتی خواهد بود.

همچنین در انتهای دستورالعمل مذکور آمده است: مفاد این دستورالعمل از تاریخ رأی دادنامه هیأت عمومی دیوان عدالت اداری به شماره 140109970905811051 مورخ 1401/6/12 برای مودیان مالیاتی و سازمان امور مالیاتی کشور لازم الاجرا خواهد بود.

شما می توانید متن کامل و مرجع این اصلاحیه را از اینجا مطالعه کنید.

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

مطالب مرتبط

در صورت درخواست مشاوره فرم ذیل را تکمیل نموده تا کارشناسان ما در کوتاه ترین زمان با شما تماس بگیرند.