مالیات سلبریتی ها : سلبریتی های مجازی از پرداخت مالیات معاف نیستند

مالیات سلبریتی ها

قانون دریافت مالیات از سلبریتی های مجازی یا به قول معروف بلاگرها مدتی هست که تصویب شده، اما دولت هیچگاه تا اندازه امروز در اجرای این قانون جدی نبوده است. به گزارش وال بیل و به نقل از رسانه مالیاتی ایران، سخنگوی سازمان امور مالیاتی به تازگی در خصوص نحوه شناسایی و دریافت مالیات سلبریتی ها صحبت‌هایی کرده و فرمول‌های شناسایی سلبریتی های مشمول را بیان نموده است.

در کشورهای توسعه یافته تر، معمولاً سهم عمده‌ای از درآمد دولت را مالیات‌های عمومی تأمین می‌کند. در سال‌های اخیر و با توجه رشد فزاینده شبکه های اجتماعی و تبدیل آن‌ها به پلتفرم‌های درآمدزایی، بسیاری از سلبریتی ها، بلاگرها یا اینفلوئنسرهای مجازی در خیلی از کشورها مشمول پرداخت مالیات شده‌اند.

گسترش فضای مجازی و به خصوص شبکه‌های اجتماعی در ایران باعث شده تا فعالیت‌هایی مانند بلاگ نویسی، تولید محتوا و تبلیغات در فضای مجازی (به ویژه در اینستاگرام) به حرفه های درآمدزا تبدیل شوند. حرفه‌هایی که بعضاً درآمدهای کلانی هم دارند! پس طبیعی است که این گروه از افراد در رادار سازمان امور مالیاتی کشور قرار بگیرند.

سازمان امور مالیاتی ایران تصمیم گرفته مانند کشورهای توسعه یافته، به جهت برقراری عدالت اجتماعی و افزایش سهم درآمد عادلانه کشور، طی اقداماتی روند دریافت مالیات سلبریتی ها را جدی‌تر بگیرد.

تا مدت‌ها در ایران، برنامه‌ها و مصوبات مختلف و متعددی در مورد نحوه محاسبه و دریافت مالیات سلبریتی ها صورت می‌گرفت. برخی از کارشناسان معتقد بودن که باید بر اساس تعداد دنبال کنندگان (فالوئرها) مالیات سلبریتی ها را محاسبه کرد و برخی دیگر معتقد بودند این معیار چندان دقیق و مناسب نیست و باید روش‌های دیگری را در نظر گرفت.

در نهایت اما بر اساس دستورالعمل اجرایی بند “ذ” تبصره 6 قانون بودجه سال 1400 کل کشور، تمامی کاربرانی که در رسانه‌های کاربرمحور از محل تبلیغات کسب درآمد داشته و بیشتر از 500 هزار دنبال کننده دارند مشمول پرداخت مالیات شناخته شدند.

 بر این اساس سازمان امور مالیاتی در آن زمان مکلف شد تا ظرف دو ماه بعد از لازم‌الاجرا شدن این بند، دستورالعمل‌های اجرایی مربوط به دریافت مالیات بر درآمد از سلبریتی‌ها و فعالین حرفه‌ای در فضای مجازی که از راه تبلیغات کسب سود می‌کنند را به وزیر امور اقتصاد و دارایی برساند.

سازمان امور مالیاتی موظف شد تا فهرستی از مودیان مالیتی این گروه و خوداظهاری‌های ارائه شده توسط آنان را تهیه کرده و در تارنمای سازمان منظر عموم قرار دهد. اما سؤال اینجا بود که ارگان‌های دولتی چگونه و با چه معیاری می‌توانند سلبریتی های مشمول پرداخت مالیات را شناسایی کنند؟ دریافت مالیات سلبریتی ها باید با چه ساز و کاری پیاده‌سازی شود؟

مالیات سلبریتی ها
مالیات سلبریتی ها

نحوه  شناسایی سلبریتی‌ها برای دریافت مالیات

سخنگوی سازمان امور مالیاتی در مورد نحوه شناسایی سلبریتی ها توضیح داده که الگوریتم‌ها و فرمول‌های مشخصی برای اینکار تنظیم شده‌اند و قرار است که به سازمان در راستای شناسایی درست سلبریتی ها و اینفلوئنسرهای مشمول مالیاتی کمک کنند.

در واقع شناسایی سلبریتی ها صرفاً با یک فرمول مشخص نیست، بلکه الگوریتم‌ها، معیارها و البته اطلاعات مختلفی وجود دارند که برخی از آن‌ها از طریق پلیس فتا به دست می‌آیند. از این طریق صاحبان صفحات مجازی یا سلبریتی ها، شناسایی و اسامی آن‌ها استخراج شده و پس از آن از طریق انطباق با کد ملی، حساب‌های بانکی آنان مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

وزیر امور اقتصاد و دارایی نیز در ابتدای تابستان 1402 اعلام کرد که تا کنون 550 سلبریتی و کاربر شبکه‌های اجتماعی با درآمدهای تبلیغاتی بزرگ شناسایی شده‌اند که تنها 123 نفر از آنان بیشتر از 2300 میلیارد تومان درآمد واریزی داشته‌اند! چنین مبالغی بزرگتر از آن هستند که بتوان از آن چشم‌پوشی کرد.

وزیر اقتصاد و دارایی کشور تاکید کرد که سلبریتی ها نیز هیچ تفاوتی با مردم عادی جامعه نداشته و همه در مقابل قانون یکسان هستند. مالیات سلبریتی ها و بلاگرهای مجازی می‌تواند سهم بزرگی از درآمدهای مالیاتی کشور را تأمین کرده و عدالت اقتصادی را برقرار کند.

پس از این شناسایی اولیه اعلام شد که برخی از درآمدهای سلبرتی ها و اینفلوئنسرهای معین شده مربوط به پیش از شناسایی درآمد این افراد بوده و سازمان امور مالیاتی در حال صدور برگه متمم جهت پیگیری این موضوع است. پیش بینی می‌شود که مجموع مالیات این گروه از مودیان (سلبریتی ها) به بیش از 500 میلیارد تومان برسد.

البته ایران در حوز خاورمیانه تنها کشوری نیست که قانون مالیات بر درآمد سلبریتی ها دارد. چراکه کشور ترکیه نیز از سال 2019 دستورالعملی با موضوع کسب مالیات از خدمات تبلیغات اینترنتی تصویب کرد و اقدام به دریافت مالیات از اینفلوئنسرها، یوتوبرها و بلاگرها نمود. البته کشورهای حوزه خلیج فارس مانند عربستان و امارات هم قانون مالیات سلبریتی ها دارند.

مالیات سلبریتی ها
مالیات سلبریتی ها
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

مطالب مرتبط

در صورت درخواست مشاوره فرم ذیل را تکمیل نموده تا کارشناسان ما در کوتاه ترین زمان با شما تماس بگیرند.