کاربرد وال بیل برای شما چه چیزی می تونه باشه؟

بر اساس ماده 169 قانون مالیات های مستقیم، و قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان، تمامی فعالین در حوزه کسب و کار موظفند صورتحساب الکترونیکی معاملات خود را به اداره دارایی ارائه کنند. این قانون از سال گذشته تصویب شده و از ابتدای فروردین امسال به صورت جدی اجرایی شده است. کاربرد وال بیل

به موجب این قوانین تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی باید صورتحساب های الکترونیکی خود را در سامانه مودیان ثبت و برای اداره دارایی ارسال کنند. عدم ارسال این صورتحساب های الکترونیکی یا تأخیر در ارسال آنها تخطی از قانون شمرده شده و جریمه به همراه خواهد داشت.

برای ایجاد، ثبت و ارسال صورتحساب های الکترونیکی صاحبان مشاغل باید بر اساس کدهای محصول مشخص شده در دایره‌المعارف محصولات وزارت سمت، تمامی گزارش های فروش خود را در قالب یک سند استاندراد ثبت و برای اداره دارایی ارسال کنند.

اما این فرآیند مشکلات زیادی به همراه دارد.

 اول از هرچیز آنکه فهرست این محصولات بسیار زیاد است و ایجاد فاکتورهای مبتنی بر کد محصولات یا به اصطلاح مپ کردن آنها، مخصوصا برای شرکت ها و کسب و کارهایی که کالاها یا خدمات متنوع دارند بسیار پیچیده و دشوار است. از طرف دیگر برای ثبت این صورتحساب ها به یک کلید الکترونیکی یا گواهی امضای الکترونیکی نیاز دارید که امضای شخصی شما در سامانه محسوب می شود.

اداره دارایی وب سرویس ویژه ای ایجاد کرده تا مشمولین این قانون بتوانند کار ثبت و ارسال صورتحساب های الکترونیکی را از آن طریق انجام دهند. اما پیاده سازی این وب سرویس بسیار دشوار بوده و گرفتن کلید الکترونیکی نیز پر دردسر است.

برای تسهیل این روند، اداره دارایی تعداد محدودی شرکت معتمد معرفی کرده که به عنوان واسطه کار ثبت و ارسال صورتحساب های الکترونیکی را برای اشخاص حقیقی و حقوقی انجام دهند. این شرکت ها به عنوان طرف قرارداد، هم از دارایی پول دریافت می کنند و هم برای ارائه سرویس هایشان با مشتریان قرارداد می بندند.

این شرکت های معتمد اصولا دو کار انجام می دهند:

  • فرم های اکسل آماده در اختیار مشتریان قرار می دهند تا فاکتورهای خود را در این قالب پیشفرض ثبت کنند.
  • پنل هایی را در اختیار مشتریان قرار می دهند تا با استفاده از آنان صورتحساب های الکترونیکی خود را ارسال نمایند.

از طرف دیگر تعداد این شرکت های معتمد انگشت شمار است و نمی توانند پاسخگوی نیاز تمامی مشاغل کشور باشند.

به خاطر همین مردم سردرگم شده اند! از طرفی موظفند صورتحساب های الکترونیکی خود را برای دارایی ارسال کنند، و از طرف دیگر راهکاری که دولت پیش روی آنان گذشته آنقدر پیچیده و دشوار است که عملا باید وقت و انرژی بسیار زیادی را صرف آن کنند.

در این بین برخی از نرم افزارهای حسابداری همچون هلو و سپیدار ماژول ها یا افزونه هایی را طراحی کرده اند که نرم افزار را با وب سرویس مالیات یکپارچه سازی می کنند. کاربران هلو و سپیدار می توانند با بهره گیری از این ماژول های جدید به صورت مستقیم از داخل خود نرم افزار، کار ایجاد و ارسال صورتحساب های الکترونیکی را انجام دهند. اما این ماژول ها نیز کاستی ها، محدودیت ها و مشکلات خاص خودشان را دارند.

اول از همه اینکه ماژول های ارائه شده تنها با همین دو نرم افزار سازگاری دارد. به معنای آنکه اگر از یک نرم افزار حسابداری دیگر استفاده کنید، از این ماژول ها بی بهره خواهید ماند. از طرف دیگر بسیاری از محصولات هستند که تحت پشتیبانی این نرم افزارها قرار نداشته و نسخه فروش آنها تعریف نشده است. بنابراین این برنامه های حسابداری به کد این کالاها یا خدمات دسترسی ندارند و نمی توانند آنها را در صورتحساب الکترونیکی بگنجانند.

وال بیل این محدودیت ها را شناسایی کرده و سعی دارد با ارائه یک سرویس ویژه، کاستی های موجود در زمینه ارسال صورتحساب های الکترونیکی را برطرف نماید.

وال بیل چه کاری برای شما انجام می دهد؟

فاز 1 :

وال بیل همچنان در حال توسعه است. کاری که وال بیل اکنون برای شما انجام می دهد، ارائه یک API واسط با وب سرویس مالیات است. وال بیل در نقش واسط روند ثبت و ارسال صورتحساب های الکترونیکی را تسهیل، و عملا اتوماتیک می کند. روند کار وال بیل نیز به صورت زیر است:

  1. ابتدا وارد پنل وال بیل شده و با وارد کردن اطلاعات خود ثبت نام می کنید.
  2. سپس اطلاعات شرکت یا مجموعه تجاری خود را در پنل ثبت می نمایید.
  3. در مرحله بعدی به صورت اتوماتیک یک کلید خصوصی و عمومی دریافت خواهید کرد. این کلید در واقع امضای الکترونیکی مشتری است. با استفاده از آن می توانید شخصا روی صورتحساب های خود کنترل داشته باشید. بدون کلید خصوصی و تأیید شما، کسی نمی توانید صورتحسابی به نام شما در سامانه مودیان ثبت کند.
  4. سپس باید این کلید را به دارایی معرفی کرده و کلید خصوصی دیگری با کد اقتصادی شخصی دریافت کنید.
  5. در گام بعدی باید دوباره وارد پنل وال بیل شده و کلید دریافت شده از دارایی را در پنل ثبت کنید.
  6. API وال بیل بر اساس توکنی که معرفی کرده اید با کارپوشه شما در سامانه مودیان یکپارچه شده و به عنوان واسطه روند ارسال صورتحساب های الکترونیکی را خودکار سازی می کند.

چه کسانی بیشترین استفاده از API وال بیل را می برند؟

  • کسانی که سواد برنامه نویسی داشته و با سازوکارهای API آشنایی دارند.
  • شرکت هایی که از نرم افزارهای حسابداری، CRM، ERP، وبسایت شخصی و غیره برخوردارند اما نمی توانند نرم افزارهای خود را با وب سرویس مالیات یکپارچه نموده و صورتحساب های الکترونیکی خود را به صورت خودکار ارسال کنند.
  • شرکت های کوچکی که فاقد بخش حسابداری هستند و فاکتورهای خود را با اکسل مدیریت می کنند.
  • شرکت هایی که در حوزه طراحی نرم افزارهای حسابداری، سی‌آر‌ام، ERP و نرم افزارهای فروشگاهی آنلاین فعالیت می کنند.
  • شرکت های کوچک و متوسطی که وقت و انرژی لازم برای درگیری با پیچیدگی های وب سرویس دارایی را ندارند و قصد دارند با برون‌سپاری اینکار، روند ارسال صورتحساب ها را خودکارسازی نمایند.
  • شرکت هایی که با نرم افزارهای مالی خود مشکل دارند و نرم افزارهایشان چنین سرویسی ارائه نمی دهد.
  • شرکت هایی که خدمات پشتیبانی نرم افزارهای مدیریتی خود را به دلیل هزینه های بالا خریداری نکرده اند و نمی توانند از شرکت اصلی بخواهند تا این سرویس را به نرم افزار اضافه کند.
  • حسابداران، مشاوران و مدیران مالی که طرف قرارداد چند شرکت مختلف هستند.

API وال بیل به عنوان یک واسط خدمات ثبت و ارسال صورتحساب های الکترونیکی را برای شرکت ها و کسب و کارهای مختلف تسهیل و تسریع می کند.

اگر قصد یا دانش کافی برای تعامل مستقیم با پنل را ندارید، وال بیل همچنین قالب ها آماده اکسل را در اختیار شما قرار می دهد تا فاکتورهای خود را داخل آنها وارد نموده و ارسال کنید. وال بیل سپس این فاکتورها را در قالب استاندارد درآورده و برای دارایی می فرستد.

فاز 2:

در فاز دوم، وال بیل به زودی یک نسخه وب اپلیکیشن در اختیار مشتریان قرار می دهد تا بتوانند از آن طریق کار ثبت و ارسال صورتحساب های الکترونیکی را انجام دهند. بسیاری از کسب و کارها و حتی شرکت های بزرگ هنوز هم فاکتورهای خود را در قالب فایل های اکسل ساده صادر می کنند.

شما خواهید توانست با استفاده از وب اپلیکیشن وال بیل این فاکتورها را به صورت نسخه های قابل ارسال درآورده و بدون اتلاف وقت و انرژی آنها را به صورت صحیح برای اداه دارایی ارسال کنید.

کاربران همچنین خواهند توانست مشتریان خود را در وب اپلیکیشن وال بیل ثبت کرده و اطلاعات آنان را نیز وارد کنند تا فرآیند تأیید خرید توسط مشتری نیز تسهیل گردد. امکان مپ کردن مستقیم محصولات و خدمات نیز در این وب اپلیکیشن وجود خواهد داشت و خواهید توانست انواع صورتحساب های اصلی، ابطالی و اصلاحی را از ان طریق برای دارایی ارسال کنید.

برای آشنایی بیشتر بهتراست مقاله انواع صورتحساب الکترونیکی را مطالعه نمایید.

فاز 3:

وال بیل در فاز سوم یک نسخه ویندوزی از اپلیکیشن خود را در اختیار مشتریان قرار می دهد تا بتوانند به صورت لوکال کار ثبت، ارسال و پیگری صورتحساب های الکترونیکی را انجام دهند. با استفاده از نسخه ویندوزی نرم افزار وال بیل خواهید توانست مستقیما به API دارایی متصل شده و فاکتورهای خود را بدون پیچیدگی های سامانه اصلی، برای دارایی ارسال کنید.

فاز 4:

بسیاری از شرکت ها ترجیح می دهند به استفاده از نرم افزار حسابداری خود ادامه دهند و مایلند مستقیما از طریق همان نرم افزار به API دارایی متصل شوند (مانند خدماتی که هلو و سپیدار ارائه می کنند). در فاز چهارم، وال بیل ماژول های تکمیلی در اختیار مشتریان قرار می دهد که می توانند به نرم افزارهای حسابداری اضافه شده و آنها را به API دارایی متصل کنند.

در این شرایط وال بیل با اتصال به نرم افزار حسابداری به صورت اتوماتیک داده های فروش را از نرم افزار استخراج کرده، آنها را متناسب با فرم مورد درخواست دارایی تنظیم نموده و ارسال می کند.

مزیت های وال بیل

وال بیل از نظر هزینه و تعرفه های قیمتی برای شما بسیار به صرفه خواهد بود. شما می توانید سطح دسترسی و نوع تعامل با وال بیل را خودتان مشخص کنید و به شیوه های مختلفی با پنل، وب اپلیکیشن، برنامه ویندوزی یا ماژول های تکمیلی وال بیل تعامل داشته باشید.

وال بیل همچنان ضمانت عودت وجه 1 ماهه به شما ارائه داده و ارسال 5 فاکتور در ماه را به صورت رایگان برای شما انجام می دهد.